Προετοιμασίες για τη Γιορτή Παραδοσιακών Σπόρων, στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”

Η Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων “Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΚΗΠΟΥΡΩΝ” είναι πανέτοιμη να ανταποκριθεί και εφέτος στη Γιορτή που θα διοργανώσει ο Δήμος μας, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια στο “Αλσος ΜΗΤΕΡΑ”.

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος έχει παραχωρήσει στην δραστήρια αυτή ομάδα, χώρο στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στο θερμοκήπιό του, για την καλλιέργεια των φυτωρίων της και άλλες εργασίες.

Πρόκειται να μοιραστούν δωρεάν στους επισκέπτες της Γιορτής, περίπου 25.000 φακελάκια με παραδοσιακούς σπόρους και φυτώρια από κηπευτικά και μυρωδικά.

Όλα τα χρόνια η διοργάνωση έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τόσο από προσέλευση κόσμου, όσο και από επιστήμονες που μίλησαν και ανέπτυξαν την αξία αυτών των παραδοσιακών σπόρων, απ΄ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ την επισκέφτηκαν Υπουργοί και στελέχη των αρμόδιων υπουργείων.

Με την εκδήλωση ασχολήθηκαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, (τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος) και είναι πλέον από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή μας.

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν τραπέζια εργασίας στα οποία ειδικοί επί της καλλιέργειας φυτών απαντούν σε ερωτήματα των επισκεπτών, τους δείχνουν πως γίνονται  μεταφυτεύσεις και άλλα σχετικά.

Επίσης υπήρχαν παιδότοποι για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και άλλα “χάπενιγκς”.

Είναι βέβαιο πως και η φετινή εκδήλωση θα έχει επίσης μεγάλη επιτυχία, αφού οι βάσεις των περασμένων χρόνων, την εγγυούνται.

Σύντομα ο Δήμος θα ανακοινώσει την ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης, η οποία θα φιλοξενηθεί όπως και τα προηγούμενα χρόνια στο “ΑΛΣΟΣ ΜΗΤΕΡΑ”.