Απάντηση της Αλεξάνδρας Φέγγη σε Μιχάλη Γιάγκα, για το θέμα της πρόσληψης Διευθυντή στη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.

 

Λάβαμε από τη Δημοτική Σύμβουλο της πόλης μας και Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. κ. Αλεξάνδρα Φέγγη, την παρακάτω απάντηση, σε πρόσφατο κείμενο του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΡΑ ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” κ. Μιχάλη Γιάγκα, για το θέμα πρόσληψης Διευθυντή στη Δημοτική Επιχείρηση.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ κ. ΦΕΓΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΓΙΑΓΚΑ

Σας στέλνω την απάντησή μου στον κ. Γιάγκα και επισυνάπτω την απάντησή μου στον κ. Παπαγιάννη την οποία επικαλούμαι στο κείμενό μου:
Υποχρέωση η κάλυψη της θέσης του Διευθυντή στη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.

Σε δημοσίευμα του επικεφαλής της παράταξης «Δυνατή πόλη» σχετικά με το αίτημα για κάλυψη της διευθυντικής θέσης στη Δημοτική Επιχείρηση απαντώ ότι ή αποκρύπτει την αλήθεια ή ηθελημένα την αγνοεί!

Προσθέτω δε ότι η χρήση αθέμιτων μέσων από τους πολιτικούς είναι το έσχατο μέσο παρηγορίας των διαψευσμένων προσδοκιών και οριστικής αποτυχίας των φιλοδοξιών.

Πράγματι έγινε αίτημα –όχι πρόσληψη- από τη Δημοτική Επιχείρηση για έγκριση κάλυψης της θέσης Διευθυντή αλλά εμφανίζει το θέμα ως μια οργάνωση «αδιαφανών κινήσεων ή υπόγειας συνωμοσίας» και όλοι γνωρίζουμε ότι η συνωμοσιολογία και η συκοφαντία κάνουν τον γύρο της γης στο λεπτό σε αντίθεση με την αλήθεια! Ίσως σ’ αυτό ποντάρει κι ο ίδιος!

Η αλήθεια είναι η εξής: η κάλυψη της Διευθυντικής θέσης στην Οικονομική υπηρεσία της Δημοτικής Επιχείρησης επιβλήθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε οικονομικό έλεγχο που της έγινε τον Αύγουστο του 2019. Μεταξύ άλλων, διαπίστωσαν ότι η Δημοτική Επιχείρηση στερούνταν Διευθυντή, αυτό κρίθηκε παράνομο και μας υποχρεώνουν εντός 14μήνου από τον χρόνο ελέγχου-δηλαδή από τον Αύγουστο του ’19- έως και τον Οκτώβρη του 2020 να καλύψουμε τη θέση. Η μη συμμόρφωσή μας στις συστάσεις θα επιφέρει πρόστιμα στην Επιχείρηση. Προσωπικό δεν υπάρχει για την κάλυψή της. Ο Δήμος και η Επιχείρηση έχουν αποψιλωθεί όχι μόνο οικονομικά αλλά και από προσωπικό. Τι πρέπει να κάνουμε; Να αρχίσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα επειδή κάποιοι διαφωνούν με το Ελεγκτικό;

Όσον αφορά στο ύψος του μισθού ακολουθείται υποχρεωτικά το Ενιαίο Μισθολόγιο και μάλιστα στην κατώτατη κλίμακα, σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας.

Όμως ο επικεφαλής κάνει και μια άλλη πονηριά λέγοντας «κι άλλη πρόσληψη Διευθυντή επιπλέον των Καλλιτεχνικών Διευθυντών!». Το κάνει με σκοπό να φανεί ότι σπαταλάμε τα χρήματα του δήμου σε διευθυντικές θέσεις ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι τόσο το Ωδείο όσο και η Δραματική Σχολή απαγορεύεται να λειτουργούν χωρίς Καλλιτεχνικούς Διευθυντές.

Πότε έμειναν οι σχολές χωρίς Διευθυντές; Τι μας προτείνει; Να τις κλείσουμε;

Ή μήπως ξέχασε ότι και ο ίδιος διετέλεσε Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης επί θητείας Λάμπρου Μίχου; Πώς γίνεται ξαφνικά όλοι να χάνουν τη μνήμη τους;

Η ημερομηνία 20 Μαρτίου η οποία τον «εντυπωσίασε» ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήματος για πρόσληψη όλου του προσωπικού, μαζί και του καλλιτεχνικού. Για ποιο πράγμα λοιπόν μας κατηγορεί; Ότι προλάβαμε-μέσα στη δίνη της πανδημίας, όπως ισχυρίζεται- να το υποβάλουμε εμπρόθεσμα; Ή δεν έπρεπε να το κάνουμε; Και τι σχέση έχει μια ηλεκτρονική διοικητική πράξη με την πανδημία; Έχω ήδη δώσει απάντηση για το θέμα, προς τον κ. Παπαγιάννη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Δραματικής, στις 21/3, ο οποίος κι αυτός έπαθε μια άλλη παρόμοια «αμνησία»! Ίσως δεν την έχει διαβάσει και γι’ αυτό του την επισυνάπτω.

Επιπλέον να μας πει ποιοι είναι οι ημέτεροι στους οποίους μοιράζουμε λεφτά! Αν εννοεί ότι πληρώνουμε τους υπαλλήλους στην ώρα τους και δεν μένουν απλήρωτοι δυο και τρεις μήνες όπως με την προηγούμενη δημοτική αρχή, αυτό είναι άλλο πράγμα. Έχω όμως την εντύπωση ότι δεν είναι αυτό. Ας τους κατονομάσει λοιπόν!

Αλεξάνδρα Φέγγη
Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.

……………………………

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

«Συγχωρώ τους ανθρώπους που δεν συμφωνούν με την άποψή μου αλλά δεν τους συγχωρώ όταν δεν συμφωνούν με τη δική τους» Ταλεϋράνδος

Κύριε Παπαγιάννη,

Θα προτιμούσα να μην απαντήσω στην από 19/3/2020 επιστολή σας , από σεβασμό προς το πρόσωπό σας, όμως δεν μου αφήνετε περιθώρια. Αυτή η προσβλητική επίθεσή σας αδικεί και την υπερεικοσαετή πολύτιμη προσφορά σας και την προσωπική μας σχέση αλλά και την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη του Λάμπρου Μίχου στα πρόσωπα και των δυο σας (του προσυπογράφοντα κ. Καλκάνη), όλα αυτά τα χρόνια.

Θα μου επιτρέψετε λοιπόν:

1 Με κατηγορείτε ότι «στήνω» διαδικασία πρόσληψης Καλλιτεχνικών Διευθυντών, εν μέσω της περιόδου του κορωνοϊού, όταν γνωρίζετε πολύ καλά (όπως σας έχω εξηγήσει και εγώ και η αρμόδια υπάλληλος) ότι η ενεργοποίηση της ανακοίνωσης έχει προθεσμία λήξης και τρέξαμε να προλάβουμε τις ημερομηνίες. Ωστόσο επειδή τα πράγματα αλλάζουν μέρα με την ημέρα και καθώς δεν υπάρχει επίσημη απόφαση αναστολής των ημερομηνιών (σας το έχω ήδη πει), εξετάζεται από τη δημοτική αρχή η περίπτωση αναστολής της συγκεκριμένης προκήρυξης για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων, όχι γιατί σας φοβηθήκαμε, καθώς είμαστε σύννομοι, αλλά γιατί η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει. Κακώς λοιπόν εκτεθήκατε βγάζοντας βιαστικά συμπεράσματα. Θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει χωρίς αυθαιρεσίες και επιπολαιότητες.

2 Με κατηγορείτε για τον χρόνο της προκήρυξης που γίνεται «στο μέσο της σπουδαστικής περιόδου», όπως λέτε, και με ρωτάτε «Γιατί όλα αυτά; Τι επιδιώκετε;» Σας υπενθυμίζω λοιπόν δεν είστε άμοιρος ευθυνών. Η περυσινή προκήρυξη βγήκε τον Μάρτιο και υπογράψατε σύμβαση στις 19 Απριλίου 2019 – στο μέσον της σπουδαστικής περιόδου και –ω του θαύματος- αδιαμαρτύρητα! Και αντί η προηγούμενη δημοτική αρχή να σας κάνει σύμβαση από 19 Απριλίου 2019 έως 19 Απριλίου 2020, όπως υποχρεούνταν, καλύπτοντας έτσι σχεδόν όλο το σχολικό έτος, σας έκανε σύμβαση από 19 Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019, την οποία αποδεχτήκατε και προσυπογράψατε. Δηλαδή συμφωνήσατε να λήξει η σύμβασή σας στις 31/12/2019 και άρα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στο μέσον της σπουδαστικής περιόδου, γνωρίζατε ότι θα έπρεπε να βγει νέα προκήρυξη για την κάλυψη των σχολών. Επομένως μην κατηγορείτε εμένα γι αυτό που εσείς και η προηγούμενη δημοτική αρχή μου κληροδοτήσατε. Ένας λόγος λοιπόν για τον οποίο θα έπρεπε να είχαμε κάνει νωρίτερα την ανακοίνωση πρόσληψης είναι διότι –τυπικά-δεν έχουμε καλλιτεχνικούς διευθυντές ούτε στην Δραματική σχολή αλλά ούτε και στο Ωδείο (διότι τα ίδια ισχύουν και για τον κ. Καλκάνη) από την 1/1/2020.
Αν τώρα είστε ενοχλημένος γιατί η σύμβασή σας έληξε προ τριμήνου, η ευθύνη δεν βαρύνει την παρούσα διοίκηση. Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι το εξής: αν σας ενδιαφέρει η επαναπρόσληψή σας έχετε τα δικαιολογητικά και μπορείτε να τα υποβάλετε . Αν όμως δεν σας ενδιαφέρει τότε για ποιούς κόπτεσθε; Τους άλλους τυχόν υποψήφιους που λόγω κορονοϊού δεν θα προλάβουν; Πολύ παράξενη και όψιμη ευαισθησία, δεν το έχετε ξανακάνει.

3 Ως προς τις υποδείξεις σας προς τη δημοτική αρχή για προσλήψεις σε θέσεις υγεινής, καθαριότητας κλπ, θα μου επιτρέψετε να σας ενημερώσω ότι σας προλάβαμε και έχουν ήδη γίνει.

4 Τέλος, τις δήθεν «αγωνιώδεις» εκκλήσεις σας περί προσωπικής, συλλογικής ευθύνης, Διαύγειας και τοξικές ουσίες, τις αντιπαρέρχομαι διότι δεν βλέπω τον εαυτό μου να καθρεφτίζεται στις κατηγορίες σας. Δεν θα επιθυμούσα να επεκταθώ επ’ αυτού ούτε να κατασπαραχθούμε αλλά δίνοντας τροφή για σκέψη σας θυμίζω: η αλήθεια δεν είναι σχετική.

Οι σχολές πρέπει να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι’ αυτό.

Βρήκαμε μια Επιχείρηση με ζημία 600.000 περίπου ευρώ και άνω, είστε απλήρωτοι κι εσείς και οι εργαζόμενοι από το 2016 και κόβουμε τον λαιμό μας να πληρώνονται οι υπάλληλοι στην ώρα τους και να μη μένουν απλήρωτοι, όπως συνέβαινε με την προηγούμενη διοίκηση. Εδώ είναι η ΥΒΡΙΣ- ΝΕΜΕΣΙΣ κύριε Παπαγιάννη, άνθρωποι, συνεργάτες σας, που αν και εργάζονταν δεν πληρώνονταν και με δυσκολία και στερήσεις τα βγάζαν πέρα. Αλλά ποιος βγήκε ποτέ να το καταγγείλει δημόσια και να τους υπερασπιστεί, εσείς ή ο κ. Καλκάνης; (όπως τρέξατε να κάνετε τώρα για τις προκηρύξεις των θέσεών σας)

Ας μη συνεχίσουμε όμως αυτή την αντιπαράθεση, απαλλάξτε με, δεν ωφελεί κανέναν. «Παντί λόγω λόγος παλαίει» και μόνον η πίκρα θα μείνει στη γεύση.

Αλεξάνδρα Φέγγη
Δημοτική Σύμβουλος
Πρόεδρος ΔΗΚΕΑΒ