ΠΑΕΑ ΔΣΕ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: “9η Μάη 1945, μέρα της Αντιφασιστικής νίκης των λαών!”

9η Μάη 1945 – 9η Μάη 2020

Πέρασαν 75 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Την μέρα αυτή ξεψύχησε μέσα στη φωλιά του, το Βερολίνο, ο Φασισμός, κάτω από τα αποφασιστικά χτυπήματα του Κόκκινου Στρατού και της Σοβιετικής Ένωσης, το γερμανικό ναζιστικό, απάνθρωπο έκτρωμα του Τρίτου Ράιχ.

Η Σοβιετική Ένωση σήκωσε το κύριο βάρος του τιτάνιου αυτού αγώνα για την επιβίωση της ανθρωπότητας και το πλήρωσε με πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς.

Οι λαοί του κόσμου που πάλεψαν το Ναζισμό και τον Φασιστικό

Ιμπεριαλισμό έδωσαν πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς στα πεδία των μαχών και υπέστησαν απίστευτες καταστροφές και θηριωδίες στις χώρες που καταλήφθηκαν από τους φασίστες, θηριωδίες που δεν είχε δει μέχρι τότε η ανθρωπότητα!

Η χώρα μας με την τριπλή κατοχή Γερμανών, Ιταλών και Βούλγαρων έδωσε 750 χιλιάδες νεκρούς στον αγώνα για τη λευτεριά της που ξεκίνησε από τα κάτω με μπροστάρη και αιμοδότη το ΚΚΕ. Περισσότεροι από 250 χιλιάδες ήταν οι νεκροί από την πείνα και τις κακουχίες το χειμώνα του 1941.

Όμως η μεγαλειώδης ΕΑΜική Εθνική αντίσταση με τον ΕΛΑΣ, την ΟΠΛΑ, την Εθνική Αλληλεγγύη, απέδειξε ότι «όταν ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες της σκλαβιάς και τα όπλα, επιλέγει τα όπλα!»

Στους απόντες του αγώνα και στους διαστρεβλωτές της ιστορίας έχουμε να πούμε ότι η 9η Μάη 1945 είναι η μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, όχι η ημέρα της Ευρώπης! Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε και να μπερδέψουν την ιστορική μνήμη με την ανιστόρητη και ψευδεπίγραφη εξίσωση του απάνθρωπου Ναζισμού με την ανθρωπιστική θεωρία του Κομμουνισμού.

Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, σε όσους έδρασαν με κάθε τρόπο απέναντι στον Ναζιστικό, Φασιστικό Άξονα Γερμανίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας και των συμμάχων τους. Στους στρατιώτες, στους αντάρτες, στους άμαχους που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά των λαών.

Δεν ξεχνάμε – Δεν υποχωρούμε

Ποτέ πια Φασισμός, Ζήτω η φιλία των λαών

Παράρτημα ΠΑΕΑ ΔΣΕ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ