Πιθανότατα λανθασμένη η επιλογή της ξύλινης περίφραξης στις παιδικές χαρές της πόλης μας

Στις αρχές Μαρτίου, σε σχετικό με την κατασκευή της παιδικής χαράς στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”, άρθρο μας, γράφαμε την άποψή μας σχετικά με την ξύλινη περίφραξη η οποία έχει επιλεγεί για αρκετές παιδικές χαρές στην πόλη μας.

Τέτοιου είδους περίφραξη έχει τοποθετηθεί στις παιδικές χαρές στον Προφήτη Ηλία, στο αναψυκτήριο “Ο ΛΙΘΟΣ”, στην πλατεία ΖΑΝΑΕ, στην πλατεία Νέας Γενιάς, στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”, στο Άλσος “ΕΙΡΗΝΗ” και πιθανότατα και αλλού.

Μέχρι  στιγμής υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως ο συγκεκριμένος τύπος περίφραξης (ξύλινος) δεν θα μακροημερεύσει για διάφορους λόγους.

Ένας από αυτούς είναι αυτό καθ΄αυτό το υλικό, το πάχος και το είδος του ξύλου.

‘Αλλος λόγος είναι οι μεντεσέδες που έχουν χρησιμοποιηθεί στις πόρτες.

Δεν είναι αρκετά ισχυροί και είναι βιδωμένοι με απλές ξυλόβιδες, ενώ κατά την ταπεινή μας άποψη, έπρεπε να μπουν καρόβιδες με παξιμάδια ασφαλείας ή άλλου τύπου ισχυρότερες βίδες.

Γράφαμε συγκεκριμένα στις 6 Μαρτίου:

Στο ενδιάμεσο διάστημα είχαμε το ξήλωμα μίας πόρτας στην περίφραξη της παιδικής χαράς στην πλατεία ΖΑΝΑΕ, (στη σχετική φωτογραφία φαίνεται ο μεντεσές και οι βίδες που έχουν χρησιμοποιηθεί), το πρόσφατο συμβάν στην περίφραξη στην πλατεία Νέας Γενιάς και ποιός ξέρει και σε ποια άλλη.

Μάλιστα και τα δύο περιστατικά έχουν συμβεί πριν καλά – καλά παραδοθούν και λειτουργήσουν οι παιδικές χαρές, με τον αριθμό των παιδιών που θα τις επισκέπτεται να είναι μελλοντικά πολλαπλάσιος.

Δεν γνωρίζουμε ποιός ήταν ο λόγος επιλογής της ξύλινης περίφραξης, αλλά ήδη αποδεικνύεται πως ήταν λανθασμένος.

Ένα υλικό με το οποίο θα έχουν άμεση επαφή και σίγουρα θα σκαρφαλώνουν τα πιτσιρίκια…