Παράλιγο “ΖΑΝΑΕ” Νο 2 στην παιδική χαρά της πλατείας “ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ”

Παραλίγο να είχαμε επανάληψη του επεισοδίου της πλατείας “ΖΑΝΑΕ”, με τις συλλήψεις ανηλίκων και την προσαγωγή τους στο Α.Τ. της πόλης μας, όπου και κρατήθηκαν τότε, επί ώρες πριν λίγες εβδομάδες, εχθές το απόγευμα στην πλατεία “ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ” και συγκεκριμένα στην παιδική χαρά που υπάρχει εκεί και σύμφωνα με το Δήμο έπρεπε να ήταν κλειδωμένη.

Παιδιά που είχαν εισέλθει σε αυτήν και έπαιζαν, από απροσεξία τους έπεσαν επάνω σε ένα σημείο του ξύλινου φράκτη και τον ξήλωσαν.

Την ίδια ώρα κάποιος ειδοποίησε τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο για την παρουσία ενηλίκων στην παιδική χαρά οι οποίοι εξασκούντο σε πολεμικές τέχνες στο χώρο,  αλλά και για τη ζημιά που είχε προκληθεί, όχι από αυτούς, στην περίφραξη της και εκείνος με τη σειρά του κάλεσε την Αστυνομία να πάει στον χώρο.

Στην πλατεία μετέβη και ο ίδιος και σε συζήτηση με τα παιδιά που παραδέχτηκαν πως από απροσεξία τους έριξαν τον φράκτη, τους ζήτησε να φωνάξουν τους γονείς τους για να συζητήσει μαζί τους.

Σχεδόν ταυτόχρονα έφτασαν Ζητάδες της Αστυνομίας και ένα περιπολικό.

Ο Αντιδήμαρχος στη συνέχεια μετέβη στην παιδική χαρά και ζήτησε από τους ενήλικες να αποχωρήσουν από εκεί.

Όσο ο κ. Σωτηρόπουλος είχε αντιπαράθεση με ένα συγκεκριμένο άτομο  στην παιδική χαρά, το πλήρωμα του περιπολικού είχε βάλει σε αυτό, τα δύο παιδιά που είχαν παραδεχτεί πως έπεσαν επάνω στον φράχτη και έσπασε.

Ο κ. Σωτηρόπουλος όταν αντελήφθη τη σύλληψη των παιδιών, δίνοντας “μάχη”, όπως κατά λέξη μας πληροφόρησε, με το πλήρωμα του περιπολικού, τους ζήτησε να αποχωρήσουν και να μη γίνει καμία προσαγωγή ή σύλληψη κάποιου από τα παιδιά.

Παρότι οι Αστυνομικοί πείστηκαν και αποχώρησαν, μεμψιμοιρώντας “τότε γιατί μας καλέσατε”; η αντιπαράθεση Σωτηρόπουλου  με έναν περίοικο, είχε φουντώσει, σε σημείο να ανταλλαγούν μεταξύ τους χοντρές κουβέντες και χαρακτηρισμοί του τύπου “Είσαι Καραγκιόζης”, “πάλι την Αστυνομία καλέσατε”, “τι πράγματα είναι αυτά” κ.ά..

Επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο, ο οποίος μας επιβεβαίωσε το γεγονός και την εξέλιξή του, όπως την καταγράφουμε παραπάνω, υποστηρίζοντας μάλιστα πως εμφανίστηκαν οι γονείς των παιδιών που προκάλεσαν, άθελα τους τη ζημιά και του δήλωσαν πως θα συμμετέχουν στην επιδιόρθωση της ζημιάς…