Εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών τα στάσιμα νερά στις λιμνούλες

Τις τελευταίες εβδομάδες οι λιμνούλες στην πλατεία του Προφήτη Ηλία έχουν αδειάσει από τα πολλά νερά τους και έχουν απομακρυνθεί από αυτές οι μηχανισμοί των σιντριβανιών (σωληνώσεις, φίλτρα, αντλίες κλπ), προφανώς για να αποκατασταθούν με καινούργια ή να επισκευαστούν τα παλιά.

Υπάρχει όμως στον πυθμένα τους αρκετό νερό το οποίο θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε εστία αναπαραγωγής κουνουπιών αφού τα νερά είναι στάσιμα και ήδη έχει δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή για την αναπαραγωγή τους, η οποία για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται συνεχή ραντίσματα.

Είναι πάντως ευκαιρία τώρα που ο καιρός ευνοεί, να περνούσαν με χρώμα οι λιμνούλες, αφού απ΄ ότι προβλέπεται θα μείνουν χωρίς νερό επί πολλού, τουλάχιστον έως τοποθετηθούν ξανά οι μηχανισμοί των σιντριβανιών.

Υπενθυμίζουμε τέλος την πρότασή μας, ο Δήμος να χρησιμοποιεί χλώριο σε παστίλιες, ή σε άλλη μορφή, όπως κάνουν στις πισίνες για να διατηρούν τα νερά πεντακάθαρα, δεν σχηματίζεται “μάκα” στον πυθμένα τους, ενώ παράλληλα το προϊόν διώχνει τα κουνούπια και τα άλλα έντομα…