Ταλαιπωρία συμπολιτών μας, από καθυστερήσεις έκδοσης αδειών για κατασκευαστικά έργα – Να παρέμβει ο Δήμος

Συμπολίτες μας εκφράζουν παράπονα επειδή θέλουν να κάνουν κατασκευαστικές εργασίες στα ακίνητά τους και καθυστερούν επί πολλούς μήνες να εξυπηρετηθούν από την Πολεοδομία του Αιγάλεω και να πάρουν την απαιτούμενη άδεια.

Σημειώνουμε πάντως πως βάσει του Νόμου, ο κάθε Δήμος πρέπει να έχει τη δική του Πολεοδομία για τους δημότες του.

Ο Δήμος μας όμως δεν έχει οργανώσει τέτοια υπηρεσία πολεοδομίας, λόγω έλλειψης προσωπικού και αναγκαστικά απευθυνόμαστε στην Πολεοδομία του Αιγάλεω.

Η εκεί πολεοδομία εξυπηρετεί επιπλέον και τους Δήμους Πετρούπολης, Ιλίου, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και της Αγίας Βαρβάρας.

Οι παραπάνω Δήμοι όμως, έχουν στείλει κάποιον μηχανικό από τις δικές τους υπηρεσίες στην πολεοδομία, για την εξυπηρέτηση των Δημοτών τους.

Ο δικός μας Δήμος παλαιότερα είχε πάρει απόφαση να στείλει και εκείνος εργαζόμενο από την Τεχνική Υπηρεσία του, αλλά για τυπικούς λόγους, απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, έλαβε εκ νέου καινούργια απόφαση προ 5 περίπου  μηνών, η οποία βρίσκεται ακόμα στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση, για έγκριση.

Δυστυχώς η ταλαιπωρία των συνδημοτών μας είναι μεγάλη, αφού υπάρχουν περιπτώσεις να έχουν νοικιάσει άλλο σπίτι να μείνουν, αφού η Πολεοδομία δεν τους εκδίδει την άδεια, υποστηρίζοντας φόρτο εργασίας και την αναγκαιότητα ο Δήμος μας να στείλει μηχανικό, για την εξυπηρέτηση των αναγκών μας, ορισμένες ημέρες την εβδομάδα.

Πάντως υπάρχουν ορισμένα διαδικαστικά θέματα που ίσως καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο τη διαδικασία και ίσως να υπάρξουν και ενστάσεις από τον εργαζόμενο που έχει επιλεγεί να πηγαινοέρχεται σε δύο διαφορετικούς Δήμους και υπηρεσίες.

Οι κάτοικοι όμως διαμαρτύρονται. Ορισμένοι ετοιμάζονται να παντρευτούν και να κάνουν επισκευές ή διαρρυθμίσεις στο σπίτι που θα μείνουν και δεν μπορούν. Άλλοι θέλουν να κάνουν εσωτερικές ή εξωτερικές  αλλαγές και δεν τους επιτρέπεται, χωρίς την απαιτούμενη άδεια της πολεοδομίας.

Ο Δήμος γνώστης της όλης κατάστασης οφείλει να παρέμβει και να λύσει το θέμα που έχει προκύψει και ταλαιπωρεί δεκάδες οικογένειες.

Οι δημότες δεν μπορούν να πληρώνουν τα σπασμένα τις ασυνεννοησίας, της κωλυσιεργίας  και του τρόπου λειτουργίας του Δημοσίου…