Το ημιπεζοδρόμιο στη Βενιζέλου εγκυμονεί πολλούς και μεγάλους κινδύνους

Δημοσιεύσαμε εχθές την κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης μας, όσον αφορά τις κατευθύνσεις των δρόμων που καταλήγουν στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας, όταν με το καλό λειτουργήσει ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ σε αυτήν.

Αναφέραμε πως η ισχυρότερη και πιθανότερη περίπτωση είναι η οδός Καλατζάκου να αντιστραφεί και η πορεία της από την Βενιζέλου προς την Καραολή, να μετατραπεί από την Καραολή προς την Βενιζέλου.

Στην Καραολή θα δημιουργηθεί και πιάτσα ΤΑΧΙ, ενώ θα αλλάξει κατεύθυνση και η οδός Ανδ. Δημητρίου, η οποία από κάθοδος προς την Βενιζέλου θα έχει κατεύθυνση από την κεντρική μας λεωφόρο προς την οδό Καραολή.

Αιτία αυτών των αλλαγών είναι το υπερυψωμένο τοιχίο της εξόδου του σταθμού του ΜΕΤΡΟ επί της Βενιζέλου, το οποίο κρύβει την ορατότητα των οδηγών που από την Ανδρέου Δημητρίου θέλουν να βγούν στην Βενιζέλου.

Το υπερβολικό ύψος του τοιχίου του σταθμού έγινε αντικείμενο συζήτησης τον Απρίλιο του 2019, σε επίσκεψη του τότε διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Θ. Παπαδόπουλου στην πόλη μας και σε επιτόπια επίσκεψη στο σημείο με τον π. Δήμαρχο κ. Καπλάνη, αποφασίστηκε αυτό να κοπεί και να μειωθεί το ύψος του.

Παρόντες στη συζήτηση που αποφασίστηκε το παραπάνω ήταν τεχνικοί και από τις δύο πλευρές. Από το Δήμο μας ήταν, η τότε προϊσταμένη και πλέον Δ/ντρια της Τ.Υ., κ. Σέργη.

Ένα άλλο εξίσου σημαντικό θέμα που έχει σχέση με το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο συζητήθηκε, αλλά δεν αποφασίστηκε πως θα αντιμετωπιστεί, είναι το κενό που υπάρχει μεταξύ του τοιχίου και του οδοστρώματος της Ελ. Βενιζέλου το οποίο είναι στενό για να χρησιμοποιηθεί για πεζοδρόμιο και όσοι το τολμήσουν σίγουρα θα κινδυνεύουν από τα διερχόμενα οχήματα.

Ο κ. Μίχος όταν ανέλαβε δήμαρχος συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και συζήτησε διάφορα θέματα που αφορούν τον σταθμό και τους γύρω χώρους.

Με χαρά θα πληροφορούμασταν τι αποφασίστηκε για το κενό μεταξύ τοιχίου και Βενιζέλου, αν όμως δεν συζητήθηκε, ΠΡΕΠΕΙ να συζητηθεί, για την ασφάλεια των πεζών και να μας ενημερώσει σχετικά…

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε σχετικό απόσπασμα από το άρθρο μας, της 16 Απριλίου 2019.