Αλλαγές σε μονοδρομήσεις κάθετων της Λεωφ. Βενιζέλου δρόμων

Αλλαγές στην φορά των μονόδρομων απέναντι από την πλατεία της Παναγίας Ελεούσας πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της κυκλοφοριακής λειτουργίας της πόλης μας, όταν ξεκινήσει και η λειτουργία του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας.

Συγκεκριμένα η κίνηση των οχημάτων στην οδό Ανδρέου Δημητρίου προβλέπεται να αντιστραφεί και η κατεύθυνσή τους θα είναι προς την οδό Καραολή, επειδή στη γωνία της παραπάνω οδού, επί της Βενιζέλου, υπάρχει υπερυψωμένη κατασκευή της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και εμποδίζει την  ορατότητα των οδηγών, που θέλουν να βγούν στην κεντρική μας λεωφόρο.

Ο π. Δήμαρχος κ. Γιώργος Καπλάνης σε επιτόπια επίσκεψη τον Απρίλιο του 2019, στο εν λόγω εμπόδιο, ζήτησε από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο να χαμηλώσει η κατασκευή και η παρατήρησή του έγινε δεκτή από το τεχνικό επιτελείο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, παρ΄όλα αυτά όμως θα συνεχίσει να είναι οπτικό εμπόδιο.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από εκείνη την συνάντηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Για να μην υπάρξουν όμως τέσσερις συνεχόμενοι δρόμοι με κατεύθυνση – κίνηση των οχημάτων προς την Καραολή (Κρήτης, Ανδρ. Δημητρίου, Καλατζάκου, Αφροδίτης), η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου, αποφάσισε σε  πρόσφατη συνεδρίασή της να προτείνει την αντιδρόμηση της Καλατζάκου, προς τη Βενιζέλου και τη δημιουργία πιάτσας ΤΑΧΙ στον συγκεκριμένο δρόμο, απέναντι από τη στάση των λεωφορείων επί της Βενιζέλου.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, δεν θα διαφωνήσει με τη συγκεκριμένη πρόταση.