Μήνυμα της ΔΑΣ – ΟΤΑ Αγίας Βαρβάρας, για την Πρωτομαγιά

Σε δύσκολες συνθήκες φέτος για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος, δυναμώνουμε την οργάνωσή μας. Διδασκόμαστε από την αιματοβαμμένη θυσία των πρωτοπόρων της τάξης μας, τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης ματοβαμμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, το Μάη του ’36 από κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα έως σήμερα. Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς ανυποχώρητο ταξικό αγώνα, κάτω απ’ όλες τις συνθήκες ενάντια στην αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα στον ίδιο δρόμο. Δεν θα υποταχθούμε! Δεν θα δεχτούμε να πληρώσουμε οι εργαζόμενοι τα σπασμένα της πανδημίας και της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που έρχεται πιο κοντά.

Τώρα είναι ανάγκη να υψώσουμε τείχος αντίστασης στη νέα επίθεση της κυβέρνησης με την οργάνωση μας σε κάθε χώρο δουλειάς, αν δεν συγκρουστούμε οργανωμένα και αποφασιστικά, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.

Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και όλα τα μέτρα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ΠΝΠ που έχουν περάσει βάζουν τις βάσεις για μία διαδικασία μόνιμων αντεργατικών ανατροπών.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ με τις ΠΝΠ έδωσε την δυνατότητα στους Δημάρχους για ακόμα πιο εύκολη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων. Ενώ οι εργαζόμενοι δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο την υγεία τους, η κυβέρνηση δεν λέει κουβέντα για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δωρεάν υπηρεσίες προς τους δημότες. Γιατί Κυβέρνηση και Δήμαρχοι αντιμετωπίζουν την πανδημία ως ευκαιρία για να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι τυχαίο ότι ανοίγουν ζητήματα τώρα για μειωμένα έσοδα, προετοιμάζουν το κλίμα για περικοπές. Την επόμενη μέρα θα δούμε γενικευμένη επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματά μας.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Όχι άλλες θυσίες για τα δικά τους συμφέροντα. Η ανασφάλεια, η ανεργία, η εξαθλίωση και οι κρίσεις δεν είναι η μοίρα των εργαζομένων.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

Αλληλεγγύη και στήριξή στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, σε όσους δίνουν την μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία.

Αγώνα για την άρση των μέτρων με την άμεση κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων και των περιορισμών των λαϊκών ελευθεριών, που πέρασαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, για μία ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας.

Απαιτούμε σε όλους τους χώρους εργασίας ΜΑΠ , προστατεύουμε την υγεία μας.

Την Παρασκευή 1η Μάη συμμετέχουμε στις συμβολικές εκδηλώσεις, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.