Από 450 άτομα, μόνο 85 πιστοί θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται ταυτόχρονα στον Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία…

Λάβαμε από τον  Ι. Ναό του Προφήτη Ηλία  κείμενο με εικόνες  προς δημοσίευση.

Με την ευκαιρία σημειώνουμε πως εχθές το πρωί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου αποκατάστησε την επιγραφή, στην είσοδο του παρεκκλησίου του Αγίου Εφραίμ, που άγνωστος είχε ξεκολλήσει γράμματα από αυτήν.

Επίσης σημειώνουμε πως σύμφωνα με εκτιμήσεις της εφημερίδας μας, από τα τριακόσια καθίσματα που υπάρχουν στο Ναό και με τους όρθιους η χωρητικότητά του ξεπερνούσε τα 450 άτομα, με τα νέα μέτρα θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή σε αυτόν μόνο 85 πιστών.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως την Τρίτη 5 Μαΐου εορτάζει ο Άγιος Εφραίμ και πως η προσέλευση πιστών θα είναι αυξημένη.

Ευτυχώς που υπάρχει μεγάλος αύλιος χώρος μπροστά από το Ναό και καιρού βοηθούντος δεν θα υπάρξει πρόβλημα ιδιαίτερου συγχρωτισμού.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. ΝΑΟ

Η ΑΓΑΠΗ ΝΙΚΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ

Αγαπητοί μου αδελφοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Την προσεχή Κυριακή των Μυροφόρων ο ευαγγελιστής Μάρκος μας καταγράφει μερικά γεγονότα που συνέβησαν μετά την Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού. Μας μιλά για τον Ιωσήφ από την Αριμαθεία. Μας πληροφορεί επίσης ότι κανείς δεν τολμούσε να πλησιάσει τον Πόντιο Πιλάτο για να ζητήσει το σώμα του Ιησού ώστε να το κηδεύσει.

Συνεχίζοντας ο ευαγγελιστής Μάρκος μας λέει ότι οι μυροφόρες γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες βρισκόταν και η Θεοτόκος, παρακολουθούσαν που ετάφη ο Κύριος. Και καθώς πέρασε το Σάββατο, έτρεξαν και αγόρασαν αρώματα για να πάνε στον τάφο ώστε να αποδώσουν τις πρέπουσες τιμές στο σώμα του Ιησού.

Νωρίς το πρωί της επόμενης του Σαββάτου, ξεκίνησαν οι γυναίκες για να έλθουν στο μνημείο. Στο δρόμο όμως σκέφτονταν ποιος θα κυλήσει τον μεγάλο λίθο από την θύρα του μνημείου.

Να ήταν μονάχα ο λίθος το πρόβλημα; Φυσικά και όχι. Ήταν και η Ρωμαϊκή φρουρά η οποία φύλαγε τον τάφο.

Όποιος όμως στη ζωή του τολμά, αυτός και πρώτος λαμβάνει τους καρπούς της άνωθεν χαράς και ευλογιάς. Σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια εποχή δύσκολη.

Η αθεΐα και η απιστία έχουν δηλητηριάσει τις ψυχές πολλών ανθρώπων. Πολλοί είναι εκείνοι που χλευάζουν τον Ιησού και την Εκκλησιά Του.

Πολλοί είναι αυτοί που ακονίζουν τα ξίφη τους σε βάρος της πίστεως μας. Νόμοι ψηφίζονται παγκόσμιος που στρέφονται κατά του χριστιανικού πνεύματος και της διδασκαλίας του Χριστού.

Ο φόβος και το σκοτάδι επικρατεί και πάλι. Εμείς όμως καλούμαστε να τολμήσουμε σαν τον Ιωσήφ και τις μυροφόρες γυναίκες. Εμείς τώρα πρέπει να κρατήσουμε τη φλόγα της πίστεως μας, τη φλόγα του Αναστάντος Χριστού.