“ΠΑΝΘΕΟΝ” δεν είναι μόνο ερείπιο, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ – Ο Δήμος οφείλει να προασπίσει τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων

Δημοσιεύσαμε πριν λίγες ημέρες επιστολή της συμπολίτισσάς μας κ. Α. Ι., που αφορούσε την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρέθηκε, να τραυματιστεί κάποιος σοβαρά, από τα δεκάδες σπασμένα τζάμια που υπάρχουν, όταν αποφάσισε να πάει οικογενειακώς βόλτα στο αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Σπασμένοι υαλοπίνακες εδώ και χρόνια τόσο μέσα στο π. αναψυκτήριο όσο και στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και γύρω από αυτά, ανάμεσα στα δένδρα, είναι παγίδες για κάποιο περιπατητή να κοπεί σοβαρά ή όπως πολύ σωστά επισήμανε, τα τζάμια με τη ζέστη να προκαλέσουν πυρκαγιά στο δάσος.

Η επιστολή της ήταν από τις απλοϊκότερες αλλά περιεκτικότερες που έχουμε λάβει, χωρίς πολιτικές αντιπαραθέσεις ή άλλες προθέσεις, περιγράφοντας τους κινδύνους που υπάρχουν εκεί στο βουνό στο “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ζητώντας το αυτονόητο. Δηλαδή ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ του χώρου και απομάκρυνση των επικίνδυνων αντικειμένων από εκεί.

Είχαμε την εντύπωση πως ο Δήμος μετά τη δημοσίευση της συγκεκριμένης επιστολής, την καλοκαιρία και τη διάθεση των συμπολιτών μας να κάνουν βόλτα στο βουνό, λόγω των ειδικών περιστάσεων από τον κορωνοϊό, για να ξεσκάσουν μαζί με τα παιδιά τους, πως ήδη θα είχε κάνει το “ΠΑΝΘΕΟΝ” μέσα – έξω “τζάμι”.

Τουλάχιστον θα είχε ξεκινήσει κάποια σοβαρή εργασία απομάκρυνσης όλων των επικίνδυνων αντικειμένων μέσα από την αίθουσα του π. αναψυκτηρίου, τις βεράντες και τον προαύλιο χώρο.

Επίσης και τα τεράστια κομμάτια από τους σπασμένους υαλοπίνακες ανάμεσα στα δένδρα θα είχαν απομακρυνθεί αυθημερόν για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω.

Δυστυχώς διαψευτήκαμε. Το “ΠΑΝΘΕΟΝ” παραμένει επικίνδυνο για μικρούς και μεγάλους, όπως και το δάσος.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι τραβηγμένες εχθές Τρίτη 28 Απριλίου, μέσα και έξω από το αναψυκτήριο, στο οποίο μπορεί να προσέρχεται ανεμπόδιστα όποιος θέλει, όπως επίσης και από το δάσος πέριξ αυτού.

Επειδή η μεταφορά των συγκεκριμένων αντικειμένων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και χρειάζεται ειδικό συνεργείο για τέτοια απομάκρυνση των κατεστραμμένων και σπασμενών υλικών ο Δήμος να αναθέσει σε εταιρεία καθαρισμού τη συγκεκριμένη εργασία, αφήνοντας τους εργαζόμενους του Δήμου, μακρυά από τη συγκεκριμένη εργασία.

Παρακάτω δημοσιεύουμε περισσότερες φωτογραφίες, για να γνωρίζουν όσοι συμπολίτες μας ανέβουν στο βουνό και στο “ΠΑΝΘΕΟΝ” τι πρόκειται να συναντήσουν…