20.000 σπόροι και φυτώρια για μοίρασμα από την “ΑΥΛΗ του ΚΗΠΟΥΡΟΥ” σε συμπολίτες μας

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος έχει παραχωρήσει σε έναν φορέα (ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ “Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ”) που ασχολείται με παραδοσιακούς σπόρους φυτών, ένα κομμάτι από τον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου, στην οδό Σιπύλου.

Στο χώρο αυτό, τα μέλη του φορέα συγκεντρώνουν και φυτεύουν σπόρους και αργότερα, σε εκδήλωση – έκθεση του Δήμου στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” τους προσφέρουν στους συμπολίτες μας.

Οι εργασίες και τα φυτέματα έχουν ξεκινήσει στο χώρο και τα φυτά αναπτύσσονται με την φροντίδα των μελών του φορέα.

Εφέτος υπολογίζεται να ετοιμαστούν 20.000 φυτά, κηπευτικά κυρίως, για να μοιραστούν σε επισκέπτες της έκθεσης, μας δήλωσε ο ακούραστος κ. Αχιλλέας Γαργάλης, ο οποίος με τους δραστήριους συνεργάτες του προσπαθούν να διασώσουν παραδοσιακούς σπόρους από ολόκληρη τη χώρα.

Δεν γνωρίζουμε εάν εφέτος λόγω κορωνοϊού πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση, πάντως όλες οι προηγούμενες είχαν μεγάλη επιτυχία αφού εκτός των εκατοντάδων επισκεπτών, στην έκθεση αυτή έδιναν το παρόν τους, κυβερνητικά στελέχη και Υπουργοί.

Ο ηγέτης της ομάδας κ. Αχιλλέας Γαργάλης έγραψε σχετικά στην ιστοσελίδα του:

Ο χωρος του Θερμοκηπιου καθαριζεται και την θεση των χορτων παιρνουν τα καφασια με τα σποροφυτα απο διαφορες ποικιλιες απο ντοματες.

Σχεδον με καθημερινη ανταποκριση ο Δημοσθενης μας καθησυχαζει οτι ολα πανε μια χαρα και ολα μεγαλωνουν κανονικα.

Ελπιζω μεσα στην εβδομαδα που ερχεται να κατορθωσω να τα επσικεφτω κι εγω στην καινουργια τους κατοικια μεχρις οτου τα χαρισουμε σε φιλες,φιλους και μελη της Ομαδας.

Εν τω μεταξυ οι δισκοι με σποροφυτα για αραιωμα συνεχως μειονονται (εχουν μεινει λιγοι με ντοματες καθως και ολοι με τις πιπεριες).

Αν συνεχισουμε με τον ιδιο ρυθμο μεχρι το τελος της αλλης εβδομαδας θα εχουμε τελειωσει.

Αχιλλέας Γαργάλης