Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Προτείνει άνοιγμα όλων των σχολείων & υποχρεωτική χρήση μάσκας

Την επανέναρξη λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σταδιακά, προτείνει η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Μάλιστα, όπως είπε, υπήρξε μόνο μία λευκή ψήφος. Πρόσθεσε, δε, ότι η εισήγηση δεν έθεσε συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά, όμως, έβαλε συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων. «Η επιστημονική θέση είναι ότι πληθυσμός των παιδιών κινδυνεύει λιγότερο και φαίνεται να μεταδίδει και λιγότερο. Είναι μια επιστημονική θέση, η πολιτεία θα αποφασίσει», κατέληξε.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι η επιτροπή προτείνει να είναι «υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε πολυσύχναστους χώρους, όπως παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κουρεία κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής». Τα μέτρα αυτά, όπως είπε ο καθηγητής, θα αφορούν τόσο τους εισερχόμενους όσο και τους εργαζόμενους, όπως πωλητές και ταμειακοί υπάλληλοι.

Τέλος τόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «η επόμενη θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος. Παραμένουμε σε εθνική επαγρύπνηση, γιατί μπορεί να επιστρέψει ο ιός».

πηγή: Aftodioikisi.gr