Η “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” δε θα ανεχτεί στο μέλλον σχολιαστές που χρησιμοποιούν “γλώσσα του δρόμου”

Η εφημερίδα μας στα σαράντα δύο χρόνια ύπαρξής της, (τα τελευταία σε ηλεκτρονική μορφή λόγω της εξέλιξης), πάντα φιλοξενούσε μέσα από τις στήλες της, όλες τις απόψεις, τις εκτιμήσεις, τις θέσεις, τις προτάσεις, τις διαφωνίες και κάθε ενυπόγραφο κείμενο ελάμβανε, από αναγνώστες της ή συμπολίτες μας.

Εκείνοι που έστελναν τα προς δημοσίευση κείμενα, ήσαν ορισμένες φορές αιχμηροί, αλλά κόσμιοι, όπως και η εφημερίδα μας προσπαθεί να είναι.

Σεβόμενοι το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και όταν πλέον η “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” μεταβλήθηκε σε ηλεκτρονική, εξακολουθεί να δίνει βήμα σε όλους τους αναγνώστες της και να επιτρέπει τον σχολιασμό των αναρτήσεών της χωρίς περιορισμούς, σε όποιον θέλει να σχολιάσει, να αντιπροτείνει, να διαφωνήσει.

Ορισμένοι αναγνώστες, ευτυχώς ελάχιστοι,  κυρίως καινούργιοι της εφημερίδας μας, έχουν παρεξηγήσει την φιλοξενία που τους παρέχουμε και αντί σχολίων επιδίδονται σε αγώνα για το ποιος θα βωμολοχήσει περισσότερο από τον άλλον, πως θα προσβάλουν κάθε άλλον με διαφορετική άποψη και πως θα διασπείρουν ανυπόστατες κατηγορίες και εξευτελιστικά υπονοούμενα, για όποιον έχει διαφορετική άποψη από τη δική τους, αμαυρώνοντας υπολήψεις και αξιοπρέπειες.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι, η εφημερίδα μας με την ιστορική πορεία στην πόλη μας, να μετατρέπεται σε αρένα φανατικών οπαδών, διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων και διχαστικών μηνυμάτων.

Σαράντα δύο χρόνια υπερασπιστήκαμε την ελευθεροτυπία.

Τώρα πλέον οφείλουμε να υπερασπιστούμε και τον πολιτισμό αυτής της πόλης και κάθε προσπάθεια διχασμού των συμπολιτών μας, τον οποίον εντέχνως ορισμένοι προσπαθούν να περάσουν.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση λοιπόν, που προσπαθούν ορισμένοι να διαμορφώσουν, η “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει, πως από τώρα και στο εξής όποιος σχολιάζει αναρτήσεις της εφημερίδας μας ή τρίτου που θα φιλοξενούμε, με μη κόσμιο τρόπο και μειωτικούς χαρακτηρισμούς, θα αποβάλλεται και θα στερείται του χώρου που του προσφέρουμε, να γράφει την άποψή του.

Πάρις Βαμβακόπουλος