Ενημέρωση και ευχές από τον Κωνσταντίνο Παϊτέρη για τους Ρομά

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με την Γραμματεία κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολεμησης της φτώχειας, ύστερα από κάλεσμα του κ. Γενικού Σταμάτη Γεώργιο και των συνεργατών του κ. Παναγιώτου και κ. Καραγιάννη με εκπροσώπους φορέων.

Στην πολύωρη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Ένωση Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών τους και ο πρόεδρος της, η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ρομά / ΕΛΛΑΠΑΣΣΕ κ. Παντζος, η Ρόμα χωρίς Σύνορα κ. Χαρίτος, ο Σύλλογος Γυναικών Δενδροποτάμου κ. Μαγγα, ο Σύλλογος Ρόμα Δροσερού Ξάνθης – Ελπίδα κ. Σαμπιχά και ο Μηχανισμός παρακολουθήσεις της Εθνικής Στρατηγικής κ. Ραντης .

Στην συζήτηση που ακολούθησε έγινε αποτιμήσει της ήδη υπάρχουσας κατάστασης, αντιμετώπισης και προστασίας του covid-19, σε οικισμούς – καταυλισμούς, τέθηκαν θέματα ενισχύσεις των μέτρων προστασίας, την ανάληψη μέτρων και ενεργειών των Δήμων, ενδυναμώσεις και ενισχύσεις τον οργανώσεων και κυρίως τον Διαμεσολαβητών ειδικότερα την λειτουργία των κέντρων κοινότητας παραρτημάτων Ρόμα, την αναπτύξει μεγαλύτερης και στενότερης συνεργασίας με φορείς και θεσμούς για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων σε οικισμούς – καταυλισμούς και τέλος την ανάγκη επαναπροσδιορισμού και χάραξης νέου πλαισίου σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιοχές για τον Σχεδιασμό και Υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής, τονίζοντας την συνεργασία και τον σχεδιασμό δράσεων και πολιτικών με τους Ρομά για τους Ρομά !!!!

Καλή δύναμη σε όλους, υπομονή και κουράγιο.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα και χρόνια πολλά για όλων τον κόσμο κυρίως με υγεία !!!!

Με σεβασμό
Παϊτέρης Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών τους