Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δύο νέα μέτρα για τo τριήμερο του Πάσχα

Διπλασιασμό του προστίμου των 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα προς Τρίτη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι για το Β4 λόγο μετακίνησης (Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη) σχετικά με το σημείο αναχώρησης και προορισμού και περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει άσκοπη μετακίνηση θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ στον οδηγό και 150 ευρώ στον συνοδηγό.

Υπενθυμίζεται ότι την ανακοίνωση αυστηρότερων μέτρων και προστίμων «για τους παραβάτες και όχι για τον γενικό πληθυσμό», αναφορικά με τις ημέρες του Πάσχα είτε σήμερα είτε αύριο,είχε προναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Να σημειωθεί ότι οι λόγοι μετακίνησης των πολιτών είτε μέσω sms στο 13033, είτε με την βεβαίωση στο forma.gov.gr είναι οι εξής:

Β1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Β2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Β3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Β4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Β5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

B6 Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.

Τόπος _________________________ Υπογραφή

Ημερομηνία _________________________

Ο/Η Δηλών-ούσα _________________________

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

Δίνεται επίσης η δυνατότητα και για τη συμπλήρωση χειρόγραφης φόρμας σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα. Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο

Διεύθυνση κατοικίας

Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού

Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Σε περίπτωση ελέγχου, επιδεικνύετε το SMS ή την βεβαίωση μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

πηγή: Aftodioikisi.gr