Μιχάλης Γιάγκας: “Μια ευχάριστη είδηση για 27 εργαζόμενους στο Δήμο μας”

                                                                 Αγία Βαρβάρα 16-4-2020

Και μια ευχάριστη είδηση για 27 εργαζόμενους στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας. Μετατρέπονται οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου με δικαστική απόφαση.

Με την ένδειξη «δεκτή» δημοσιεύτηκε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία γίνεται δεκτή η αγωγή των 27 εργαζομένων, με την οποία είχε ζητηθεί η δικαστική αναγνώριση της σχέσης τους με το δήμο ως αορίστου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι παρείχαν επί πολλά χρόνια τις υπηρεσίες τους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες ανανεώνονταν κάθε χρόνο, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΗΚΕΑΒ) στις βασικές κοινωνικές δομές του Δήμου δηλαδή, τους Παιδικούς Σταθμούς, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Οι δομές αυτές, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από ένα χρόνο περίπου, είχαν μεταφερθεί στο Δήμο, όπως και οι εργαζόμενοι χωρίς όμως να έχει αλλάξει η εργασιακή τους σχέση.

Η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει πλέον ότι η οι συμβάσεις, των 27 εργαζόμενων με το Δήμο, είναι αορίστου χρόνου, δικαιώνει το δίκαιο αγώνα τους, σταθεροποιεί την εργασιακή τους σχέση και αποβάλλει το αίσθημα αγωνίας και ανασφάλειας που ένοιωθαν για την τύχη της εργασίας και της πληρωμής τους. κάθε χρόνο που έπρεπε να ανανεωθεί η σύμβασή τους.

Είναι πρόσφατη η αντιμετώπισή τους από τη δημοτική αρχή και η προσπάθεια επαναφοράς τους στο ίδιο παλιό καθεστώς εργασίας.

Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη χρησιμότητα των δομών αυτών.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και ευκαιρία να ενισχυθούν, ακόμη περαιτέρω, με μόνιμο προσωπικό οι δομές παροχής κοινωνικών υπηρεσιών από τους δήμους, για την παροχή ολοκληρωμένων και αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς του συμπολίτες μας.

Μιχάλης Γιάγκας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής παράταξης «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»