Ανακοίνωση της “Προοδευτικής Συμμαχίας Εργαζομένων στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας”

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του δήμου, την κρίσιμη αυτή περίοδο της πανδημίας, δίνουμε καθημερινά και μία μάχη προσφέροντας τον καλύτερό μας εαυτό για την προστασία της δημόσιας υγείας και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η κοινωνία αντιλαμβάνεται και εκτιμά το πόσο απαραίτητες είναι οι υπηρεσίες μας σε αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες ημέρες με τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν.

Για να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε την υγεία των πολιτών, πρέπει αντίστοιχα και η δική μας υγεία και ασφάλεια να είναι προστατευμένη. Ο δήμος υποχρεούται να παίρνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και να παρέχει όλα τα μέσα ατομικής προστασίας. Για να μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι να δίνουν αυτό που έχει ανάγκη ο δήμος και οι πολίτες, πρέπει να έχουν αυτό που χρειάζονται. Ο δήμος θα πρέπει να εξασφαλίζει τα πιο σύγχρονα και κατάλληλα μέσα για κάθε κατηγορία εργασίας.

Η κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το διάστημα αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα, συνεργασία, αλληλεγγύη και όχι με εμπάθειες και αντιπαραθέσεις.

Η παράταξή μας, δεν αρκέστηκε σε εκ του μακρόθεν και με ακροβολισμούς άγονη συνδικαλιστική προπαγάνδα αλλά με συνεχή παρουσία των μελών της, στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και έγκυρες και τεκμηριωμένες υποδείξεις προς το Γενικό Γραμματέα και τον δήμαρχο εξασφαλίστηκαν εγκαίρως τα απαραίτητα, ελήφθησαν τα μέτρα που έπρεπε και προστατεύονται οι συνάδελφοι εμπράκτως και όχι στα λόγια.

Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας, από την πρώτη στιγμή εφάρμοσε όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID – 19:

1) Προχώρησε άμεσα στη σύσταση κλιμακίου για τον έλεγχο της υπάρχουσας κατάστασης και την αποτύπωση των αναγκών
2) Θέσπισε κανόνες εισόδου στα δημοτικά κτήρια
3) Έκλεισε τις παιδικές χαρές, τη βιβλιοθήκη, το αναγνωστήριο, το ΚΗΦΗ, τα εκπαιδευτικά – αθλητικά τμήματα
4) Καθιέρωσε τη διανομή τροφίμων στα σπίτια και των ειδών ΤΕΒΑ στα σπίτια των δικαιούχων, ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός στις κοινωνικές υπηρεσίες ή στο χώρο της πρώην ΒΙΟΧΡΩΜ
5) Καθιέρωσε καθημερινή απολύμανση των δημοτικών κτηρίων, τακτικό πλύσιμο και συνεχή απολύμανση των οχημάτων, ψεκασμούς και απολυμάνσεις σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και προμηθεύτηκε ειδικό εξοπλισμό για την πραγματοποίηση τους
6) Δημιούργησε προστατευτικό πλαίσιο με επεμβάσεις στα γκισέ των δημοτολογίων και ΚΕΠ
7) Προσέλαβε Ιατρό Εργασίας και Επόπτρια Δημόσιας Υγείας
8) Αγόρασε και προμηθεύει τους υπαλλήλους με όλο το υγειονομικό υλικό και μέσα που υπέδειξε ο γιατρός εργασίας (σκούφους, ποδονάρια, ολόσωμες φόρμες, γυαλιά, μάσκες)
9) Υπέδειξε στον γιατρό εργασίας να ενημερώσει αυτοπροσώπως τους εργαζόμενους κάθε υπηρεσίας για τα μέσα υγιεινής και αυτοπροστασίας και για τη χρήση τους κλπ

10) Διέθεσε αυτοκίνητα για το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι και για τις βοηθητικές υπηρεσίες 1ης γραμμής
11) Προχωρά άμεσα στην πληρωμή υπερωριών
12) Αντικατέστησε τους μπλε κάδους και απαγόρευσε την απόρριψη ογκωδών αντικειμένων
13) Προέβη στην πρόσληψη υπαλλήλων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών (οδηγών, εργατών καθαριότητας)
14) Διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία
15) Καθιέρωσε τηλεφωνική εξυπηρέτηση δημοτών με τη δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου στο οποίο μπορεί να απευθύνονται όλοι οι πολίτες για θέματα που τους απασχολούν ώστε να μην προσέρχονται στις δημοτικές υπηρεσίες και κινδυνεύει η υγεία τους καθώς και η υγεία των εργαζομένων.
16) Δημιούργησε τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης
17) Εξέδωσε οδηγίες – έκτακτα μέτρα για όλους τους πολίτες για να μη δημιουργείται συνωστισμός.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Πέρα από τα παραπάνω μέτρα, είναι υποχρεωτικό και πρέπει αυστηρά να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής και να χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που είναι για την ατομική μας προστασία για τα οποία υπάρχει επάρκεια για το καλό μας, των συναδέλφων μας, των οικογενειών μας, της υπηρεσίας μας και της κοινωνίας.

Ξέρουμε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό για όλους μας. Αν θέλουμε όμως όλοι να ξαναζήσουμε μαζί την Ανάσταση θα πρέπει τώρα να δείξουμε υπευθυνότητα και υπομονή ώστε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κρίση και να βγούμε σύντομα νικητές, ξανακερδίζοντας τη ζωή που είχαμε.

Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα και να περάσετε όμορφα, μένοντας σπίτι με τις οικογένειες σας!

15 Απριλίου 2020

Η Γραμματεία της παράταξης

1) Ζαχαρία Βιργινία
2) Μπούκλης Ιωάννης
3) Πολυχρονίδης Κωνσταντίνος
4) Σέργη Κωνσταντίνα
5) Τρικοπούλου Βασιλική