Νεκροταφεία: Κλειστά & τη Μεγάλη Παρασκευή – Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νεκροταφεία της χώρας για τις επόμενες ημέρες, καθώς, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας. Κλειστά, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, θα παραμείνουν τα νεκροταφεία την Μεγάλη Παρασκευή και ζήτησε «να προσευχηθούμε για τους αγαπημένους μας από το σπίτι».

Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι τα σούπερ μάρκετ την Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τη 1 έως τις 7 όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ώστε οι πολίτες, επίσης, να μπορούν να προσευχηθούν από το σπίτι τους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι στους 101 έχουν φτάσει οι θάνατοι στη χώρα μας. Οι 27 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 73 έτη και το 89% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 72 ετών και άνω.

Επιπλέον, ανακοινώθηκαν 25 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.170 εκ των οποίων το 56,2% αφορά άνδρες. Το 25,6% των κρουσμάτων σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ το 869 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, 76 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. Το 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 80 ετών και άνω. Παράλληλα 27 ασθενείς έχουν βγει εκτός ΜΕΘ.

Τέλος έχουν ελεγχθεί 48.798 δείγματα.

πηγή: Aftodioikisi.gr