Ο δήμος για την αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
NOMOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου

Αγία Βαρβάρα 14/4/2020

Δ/νση: Αριστομένους 8
Τηλ. 213.2019365/6
fax : 213.2019394

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΙΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

Μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και με αφορμή την αντιμετώπιση της πανδημίας, η επαναλειτουργία της δημοτικής τράπεζας αίματος «Χρήστος Παπαδόπουλος» είναι γεγονός.

Ο δήμος μας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες, στα σωματεία και στους συλλόγους της πόλης μας και η απάντηση ήρθε με τον πιο θερμό τρόπο. Η συμμετοχή στην αιμοδοσία της 11ης Απριλίου 2020 ήταν συγκινητική. Παρ’ όλο τον εγκλεισμό που βιώνουν αναγκαστικά οι πολίτες με σκοπό την προστασία τους, προσήλθαν αθρόα να προσφέρουν απλόχερα αγάπη και αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.

Προκειμένου να προστατευτούν οι εθελοντές αιμοδότες, η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε κατόπιν ραντεβού και η αιμοληψία έγινε σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», με άψογες συνθήκες συνεργασίας. Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στην πολύτιμη συμβολή του Πατέρα Βασίλειου, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Ελεούσας, όπου φιλοξενήθηκε η δράση.

Οι ανάγκες για προσφορά αίματος είναι μεγάλες, ιδιαίτερα την παρούσα χρονική περίοδο που η πανδημία μαστίζει τον κόσμο.

Ο δήμος μας πρόκειται άμεσα να επαναλάβει τη δράση, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους πολίτες να προσφέρουν, όσοι δεν πρόλαβαν να βρουν διαθέσιμο ραντεβού.