Επίσκεψη της ΔΕΚ στο 5ο Δημοτικό Σχολείο

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΕΚ στο 5ο Δημοτικό Σχολείο

Αγία Βαρβάρα 23/10/ 2014

Η κ. Νίκη Σιαραμπή – Μιχαλακάκου, επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  (ΔΕΚ), συνοδευόμενη από τον κ. Τσεκούρα Αθανάσιο, επισκέφθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου το 5ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και ενημερώθηκαν από το διευθυντή του σχολείου κ. Αλέξανδρο Καρβούνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική τους μονάδα.

Πολλά από αυτά χρονίζουν, παρ’ ότι έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι και η διοίκηση του Δήμου και έχει ζητηθεί η γρήγορη επίλυσή τους λόγω και της σοβαρότητάς τους.

Κάποιοι κωφεύουν… Άλλοτε κολλυσιεργούν….

Πολλές φορές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους γονείς των μαθητών και κάνουν ό,τι μπορούν για να διορθώσουν ατέλειες, να λύσουν προβλήματα και να ομορφύνουν τον περιβάλλοντα χώρο τους, με ζήλο και πολύ φιλότιμο! Δεν είναι όμως δική τους ευθύνη. Οι ιθύνοντες και οι διοικούντες πρέπει να σπεύσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους . Να δείξουν συνέπεια στις υποχρεώσεις τους. Γι αυτό ψηφίστηκαν κι όχι για να καμαρώνουν στον αγιασμό των σχολείων και να βγάζουν όμορφους λόγους στις σχολικές εκδηλώσεις.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ζητά την άμεση επίλυση όλων των ουσιωδών προβλημάτων που υπάρχουν σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Ειδικότερα για το 5ο Δημοτικό, η ΔΕΚ ζητά επιτακτικά και άμεσα τον ενδελεχή έλεγχο από μηχανικούς και ειδικούς επιστήμονες του Δήμου και της Περιφέρειας για την αρτιότητα του έργου αντιστήριξης του εδάφους του σχολικού συγκροτήματος, καθώς και για τις αιτίες που προκαλούν κάθε χρόνο πλημμύρες στο σχολικό κτίριο και την ορθή τεχνικά και επιστημονικά οριστική αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού αυτού προβλήματος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ