Καταγγελία της “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ”

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Συνάδελφοι γονείς,

Έπειτα από τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε το Υπουργείο Παιδείας από τα συνδικαλιστικά όργανα των γονέων (ΑΣΓΜΕ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ-ΕΝΩΣΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ) αλλά και των εκπαιδευτικών, έστειλε εγκύκλιο για την καταγραφή από τους διευθυντές των σχολείων των αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σήμερα που η ΑΣΓΜΕ κλιμακώνει τις πιέσεις προς το Υπουργείο καλώντας όλους τους γονείς της Ελλάδας να υπογράψουν ψήφισμα που μεταξύ άλλων διεκδικεί τεχνολογικό εξοπλισμό για κάθε μαθητή/ εκπαιδευτικό, η πλειοψηφούσα παράταξη της Ένωσης Γονέων Αγίας Βαρβάρας με συνοπτικές διαδικασίες ζητά να λύσει αυτή το πρόβλημα με «ότι υπάρχει για πέταμα στα σπίτια μας» για να το δώσει στους φτωχούς συμπολίτες μας. Εμείς λέμε από θέση αρχής ότι ΔΕΝ πρέπει να διαχωρίζονται οι μαθητές ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για ΟΛΟΥΣ!

Ρωτάμε, η πλειοψηφούσα παράταξη της Ένωσης Γονέων του Δήμου μας αντιλαμβάνεται αυτό τον ρόλο; ‘Η μόνο θέλει να νομίζει ότι μπορεί να υποκαθιστά τον δήμο και το κράτος; Το δευτεροβάθμιο συλλογικό όργανο των γονέων αντί να απαιτεί, επαιτεί; Ήρθατε σε επαφή με τον δήμο, με το υπουργείο και προσφύγατε στη λύση των δωρεών/χορηγών; Προηγήθηκε η βοήθεια του υπουργείου και έρχεστε επικουρικά να καλύψετε τί; Να διορθώσετε τα χρόνια προβλήματα της Παιδείας; Κάνετε αυτή την κίνηση να λύσετε το πρόβλημα σε πόσα (10-15 παιδιά); Και τα υπόλοιπα 3000 παιδιά του Δήμου τί θα γίνουν; Με τί κριτήριο υποτίθεται βοηθάτε; Έχετε όλα μας τα προσωπικά δεδομένα από κάποια πηγή και ξέρετε ποιοί είναι φτωχοί και ποιοί όχι;

Εμείς σαν Αγωνιστική Κίνηση Γονέων Αγίας Βαρβάρας και μέλη της Ένωσης Γονέων Αγίας Βαρβάρας

Δε σας αναγνωρίζουμε τις τάχα “αγνές” προθέσεις. Δεν ξέρουμε τί συμφέροντα εξυπηρετείτε και τι συμφωνίες έχετε κάνει και με ποιούς. Η τίμια αλληλεγγύη είναι σιωπηλή για να μην θίγεται η αξιοπρέπεια. Χωρίς φιγούρες και φανφάρες στο Facebook.

Συντασσόμαστε πλήρως με την ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ που είναι το ανώτατο όργανο των Γονέων ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση ΤΩΡΑ με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας:

1. Να εξασφαλιστούν ΑΜΕΣΑ με ενιαίο τρόπο για ΟΛΟΥΣ τους ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ, Εκπαιδευτικούς, και χωρίς κριτήρια όλα τα αναγκαία μέσα: δωρεάν tablet, laptop, δωρεάν συνδέσεις γρήγορου internet με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

2. Καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ