Σχολαστική απολύμανση των δρόμων πέριξ της πλατείας Δημοκρατίας, μετά το δημοσίευμά μας

Εχθές η εφημερίδα μας έκανε αναφορά στο πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που “χτύπησε” συμπολίτη μας, κάτοικο της οδού Λυκούργου, πλησίον της πλατείας Δημοκρατίας.

Ο συμπολίτης μας νοσηλεύεται από την περασμένη Κυριακή στο ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο συμπολίτης δεν είχε βγει καθόλου από το σπίτι του, παρά μόνο μία φορά για να πετάξει τα σκουπίδια στους κάδους που υπάρχουν στην πλατεία.

Γράφαμε λοιπόν επί λέξει τα εξής: “Ας φροντίσει λοιπόν ο Δήμος να απολυμαίνει συνεχώς τα σημεία που εκ των πραγμάτων  υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση μικροβίων, τουλάχιστον σε καθημερινή βάση, μήπως και ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους, ευχόμενοι καλή ανάρρωση στον συμπολίτη μας, με την ελπίδα πως θα είναι το μοναδικό θύμα στην πόλη μας.”

Η πρότασή μας αυτή για συχνότερη απολύμανση από το Δήμο των σημείων που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση μικροβίων, προκάλεσε την αγανάκτηση ορισμένων με σχόλια, άρθρα και άλλες δημοσιεύσεις.

Πληροφορούμε λοιπόν  ορισμένους που “έβγαλαν όση χολή” διέθεταν, τάχα διότι με την πρόταση μας αντιπολιτευόμαστε το Δήμο κλπ. κλπ. ότι σήμερα το πρωί ο Δήμος έστειλε συνεργείο και απολύμανε κάδους και πεζοδρόμια της πλατείας, καθαρίζοντας μάλιστα την οδό Λυκούργου ακόμα περισσότερο από το σημείο της πλατείας, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία μας.

Η πράξη του Δήμου να στείλει λοιπόν συνεργείο δικαιώνει την εφημερίδα μας και επιβεβαιώνει την ανάγκη καθαριότητας και απολύμανσης της συγκεκριμένης πλατείας και των δρόμων που την περικλείουν, τουλάχιστον στα σημεία που υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Πάντως, επειδή κατανοούμε τον αριθμό των σημείων που υπάρχουν κάδοι και χρειάζονται συχνή απολύμανση και οι εργαζόμενοι του Δήμου παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους είναι κατανοητό πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν, ο Δήμος να συνεργαστεί με την εταιρεία που καθαρίζει τα φρεάτια των αγωγών στην πόλη μας και να αναλάβει εκείνη την απολύμανση των συγκεκριμένων σημείων και χώρων.