Ο Αντιδήμαρχος κ. Βασιλείου σχετικά με το κρούσμα κορονωϊού σε συμπολίτη μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
NOMOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αγία Βαρβάρα 8/4/2020

Αριστομένους 8
Τηλ: 213.2019365/6
Fax : 213.2019394 Προς

Εφημερίδα « ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ»

κ. Βαμβακόπουλε,

Η λειτουργία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι υποδειγματική. Ο Δήμαρχος με απαράμιλλο ενδιαφέρον για την υγεία των πολιτών, οργανώνει καθημερινά και αδιάκοπα τις υπηρεσίες του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δημιουργήσαμε ένα τηλεφωνικό κέντρο που λαμβάνει όλα τα αιτήματα και προσφέρει όποια βοήθεια και αν ζητηθεί, ακόμα και για ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη. Αυτή η υπηρεσία δημιουργήθηκε λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και του συγχρωτισμού.

Όσον αφορά το μοναδικό επίσημο κρούσμα της περιοχής μας, το οποίο είναι ήπιας συμπτωματολογίας έχει ως εξής:

Ο συμπολίτης μας μέσω του τηλ. κέντρου ζήτησε ιατρική συμβουλή εφόσον ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθεί από το τηλ. κέντρο του ΕΟΔΥ για μια πυρετική κίνηση που τον βασάνιζε το τελευταίο 24ωρο.

Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος που τυγχάνει να είμαι ιατρός πνευμονολόγος, αφού έλαβα πλήρες ιστορικό, προσπερνώντας το πρωτόκολλο που αναφέρει παραμονή κατ οίκον 5-7 ημέρες και παρακολούθηση των συμπτωμάτων, παρέπεμψα τον πολίτη στο Νοσοκομείο όπου διεπιστώθει η νόσος σε αρχικό στάδιο. Υπήρξε συνεχής επικοινωνία με τη σύζυγο του ασθενούς η οποία ευχαρίστησε το δήμο για τις υπηρεσίες του.

Εφόσον ετέθη η διάγνωση επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ και μετέφερα τις οδηγίες στους οικείους.

Τώρα, για όσους δεν γνωρίζουν και διερωτώνται, οι απολυμάνσεις γίνονται καθημερινά όπου είναι δυνατόν. Οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα, ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου.

Αναρτήσεις εκφοβισμού και άρθρα που προκαλούν πανικό στους Δημότες για αντιπολιτευτικούς λόγους δεν βοηθούν καθόλου αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Εάν πραγματικά επιζητούμε την ομαλή λειτουργία του Δήμου για το συμφέρον των συμπολιτών μας, δεν πρέπει να συνεχίσουμε τη διασπορά του τρόμου και του πανικού για πολιτικές σκοπιμότητες. Τον ιό τον σεβόμαστε δεν τον φοβόμαστε. Όλοι μαζί με σύνεση και οργάνωση θα τον αντιμετωπίσουμε.

Έχουμε εμπιστοσύνη στο Δήμαρχο, με την εμπειρία του θα αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν την περίοδο της πανδημίας. Η επαγρύπνηση της διοίκησης αποτελεί εχέγγυο της καλής υγείας των πολιτών.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που μένουν σπίτι παρότι η πόλη μας ήταν μια ζωντανή πόλη με αυξημένους ρυθμούς κυκλοφορίας. Οι πολίτες δείχνουν σύνεση και ακολουθούν τους κανόνες. Συνιστούμε να παραμείνουμε σπίτι μέχρι την αποδρομή της πανδημίας.

Με εκτίμηση
Ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας
Χρήστος Βασιλείου
Ιατρός Πνευμονολόγος

Σημ. “Π”: Κύριε Βασιλείου, το δημοσίευμά μας ήταν προσεκτικό, χωρίς ίχνος τρομολαγνείας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα. Αδικείται τον εαυτό σας, εάν διακρίνατε τέτοια στοιχεία στο άρθρο μας και ίσως η τυχόν προκατάληψή σας κατά της εφημερίδας μας, σας οδήγησαν σε τέτοιες εκτιμήσεις. Ευελπιστούμε στην αναθεώρηση των συγκεκριμένων απόψεών σας, που με ευχαρίστηση θα δημοσιεύσουμε.