» Σ. Παλάσης: “Καλλιεργείται αλόγιστα ο διχασμός για την συγκέντρωση στον Προφήτη Ηλία εσκεμμένα από κάποιους στην πόλη μας”

Σ. Παλάσης: “Καλλιεργείται αλόγιστα ο διχασμός για την συγκέντρωση στον Προφήτη Ηλία εσκεμμένα από κάποιους στην πόλη μας”

Ενώ από την μια καλλιεργείται αλόγιστα ο διχασμός για την συγκέντρωση στον Προφήτη Ηλία εσκεμμένα από κάποιους στην πόλη μας, από την άλλη παρατηρούμε την λάθος διαχείριση των υπευθύνων όντας ενήμεροι, να νίπτουν τας χείρας τους πολύ σχολαστικά, χωρίς την πρόληψη μέτρων προστασίας στον κατάλληλο χρόνο και εκ των υστέρων να βγάζουν ανακοινώσεις και να πυροδοτούν την κατάσταση με συλλήψεις στα σπίτια.

Να σας ενημερώσω ότι την ίδια στιγμή πολλές οικογένειες έχουν πληγεί οικονομικά λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει η καταγωγή τους, η θρησκεία τους, οι πολιτικές τους πεποιθήσεις, να μας ενδιαφέρει όμως να έχουν ένα πιάτο φαγητό, φάρμακα και τα βασικά τουλάχιστον της διαβίωσης τους. Στην συγκεκριμένη φάση, η κατάσταση το απαιτεί να δράσουμε με γνώμονα την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στον συνάνθρωπο και την λογική. Αντί λοιπόν να διαιωνίζεται αυτή η κόντρα που ουσιαστικά δεν ωφελείται κανένας παρά ο εγωισμός κάποιων, ας προσφέρουμε στον συνάνθρωπο τώρα που μας έχει περισσότερο ανάγκη και να διεκδικήσουμε επίσης μάσκες, εξοπλισμό και περισσότερες μεθ στα νοσοκομεία.

Είναι ανάγκη να τηρούμε τα μέτρα προστασίας για να μην μεταφέρουμε τον ιό σε κανέναν και δε στις ευπαθείς ομάδες και επιβαρύνουμε τα νοσοκομεία με περισσότερα κρούσματα, τα οποία σε περίπτωση μαζικής έξαρσης, δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν και θα γίνουμε Ιταλία .

Κι όσο για τους Χριστιανούς που λένε ότι πλήττεται η πίστη τους με τα μέτρα, η ουσία βρίσκετε στο να εφαρμοστούν τα λόγια του Χριστού στην πράξη, στην προκειμένη περίπτωση στο αγαπάτε αλλήλους δοκιμαζόμαστε όλοι, Χριστιανοί και μη, για εμάς και για όλο τον πλανήτη. Παραθέτω:

Κατά Ματθαίο 25:31-46

«Και όταν έρθει ο Υιός του ανθρώπου μέσα στη δόξα του, και όλοι οι άγιοι άγγελοι μαζί του, τότε θα καθίσει επάνω στον θρόνο της δόξας του. Και μπροστά του θα συγκεντρωθούν όλα τα έθνη. και θα τους χωρίσει από αναμεταξύ τους, όπως ο ποιμένας χωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια. Και τα μεν πρόβατα θα τα στήσει από τα δεξιά του, ενώ τα ερίφια από τα αριστερά……

Τότε, θα πει και σ’ εκείνους που θα είναι από τα αριστερά: Πηγαίνετε από μένα, οι καταραμένοι, στην αιώνια φωτιά, που είναι ετοιμασμένη για τον διάβολο και για τους αγγέλους του. Επειδή, πείνασα, και δεν μου δώσατε να φάω. δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω. ξένος ήμουν, και δεν με φιλοξενήσατε. γυμνός, και δεν με ντύσατε. ασθενής και σε φυλακή, και δεν με επισκεφθήκατε. Τότε, θα του απαντήσουν κι αυτοί, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς ή να διψάς ή ξένον ή γυμνό ή ασθενή ή σε φυλακή, και δεν σε υπηρετήσαμε; Τότε, θα τους απαντήσει, λέγοντας: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον δεν το κάνατε αυτό σε έναν από τούτους τούς ελάχιστους, δεν το κάνατε ούτε σε μένα. Και θα αποχωρήσουν, αυτοί μεν σε αιώνια κόλαση. ενώ οι δίκαιοι σε αιώνια ζωή.»

Στράτος Παλάσης

Did you like this? Share it:

© 2020 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!