» Πέτσας: Τον Μάϊο η χαλάρωση των μέτρων – Αυστηρότεροι έλεγχοι με επίκεντρο Αττική & Ήπειρο

Πέτσας: Τον Μάϊο η χαλάρωση των μέτρων – Αυστηρότεροι έλεγχοι με επίκεντρο Αττική & Ήπειρο

Για το Μάιο παρέπεμψε την χαλάρωση των μέτρων απαγόρευσης λόγω κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. Όπως είπε, «μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, είναι στο χέρι μας τον Μάϊο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας. Ο Απρίλιος, όπως θα έλεγε ο Λέοναρντ Κοέν, είναι η δική μας χαραμάδα που θα αφήσει να περάσει το φως. Και το στοίχημα, τότε, θα είναι πώς θα διαχειριστούμε την επιστροφή στην ομαλότητα, χωρίς λάθη, που θα γκρέμιζαν όσα με τόσο κόπο χτίσαμε από την αρχή της πανδημίας», πρόσθεσε. Κατά τον κ. Πέτσα μπαίνουμε «τις μέρες αυτές, σε μια κρίσιμη φάση του ακήρυχτου πολέμου που άνοιξε η πανδημία του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο» και γι’ αυτό «όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός».

Για το λόγο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε αυστηρότερους και πιο εστιασμένους ελέγχους: «Έχουμε αρκετά στοιχεία στη διάθεσή μας από τους ελέγχους της Αστυνομίας, ώστε να επικεντρωθούμε, τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και ανά την Επικράτεια, στις περιοχές που υπήρξε αυξημένη παραβατικότητα. Οι λίγοι παραβάτες, θα εντοπίζονται για το δικό τους καλό, αλλά και για το καλό της κοινωνίας, καθώς οι πολλοί που τηρούν ευλαβικά τα αυστηρά μέτρα δεν είναι κορόιδα», είπε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα: «Θα γίνονται περισσότεροι, πιο αυστηροί και στοχευμένοι έλεγχοι εκεί παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα. Στην Αττική για παράδειγμα υπάρχει υψηλότερη συμμόρφωση αλλά και παραβάσεις που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Επίσης, σε άλλες περιφέρειες όπως αυτή της Ηπείρου υπάρχει μεγαλύτερη παραβατικότητα σε σχέση με τον πληθυσμό».

Τέλος, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «στη φάση αυτή, το επιχειρησιακό σχέδιο της Κυβέρνησης εστιάζει σε κρίσιμες κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι απαραίτητο να προφυλαχθούν απέναντι στον αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως οι άστεγοι, ή όσοι έχουν κάποια εξάρτηση.

Στο πλαίσιο αυτό, εντείνονται οι προσπάθειες για την προστασία στις δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Δημιουργούνται υγειονομικοί σταθμοί, κατασκευάζονται χώροι απομόνωσης και περιορίζονται οι έξοδοι. Σε δύο από αυτές – στη Ριτσώνα και στη Μαλακάσα – μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων επιβλήθηκε καραντίνα 14 ημερών», κατέληξε.

πηγή: Αftodioikisi.gr

Did you like this? Share it:

© 2020 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!