Η “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ” για τους απλήρωτους εργαζομένους στη ΔΗΚΕΑΒ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Αγία Βαρβάρα 21/10/2014

Οι ωρομίσθιοι – συμβασιούχιοι ορισμένου χρόνου, συνολικά 38 εργαζόμενοι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΑΒ), που καλύπτουν εδώ και πολλά χρόνια βασικότατες ανάγκες του Δήμου μας και στηρίζουν πολύτιμες κοινωνικές υπηρεσίες, όπως Παιδικοί Σταθμοί , Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) κτλ, δεν τους φτάνει που επί τόσα χρόνια τελούν υπό καθεστώς ανασφάλειας και «ομηρίας», καθώς τρέμουν κάθε χρόνο για το αν θα ανανεωθεί η σύμβαση εργασίας τους, αντιμετωπίζουν πλέον σε μόνιμη βάση το πολύ σοβαρό πρόβλημα της καθυστέρησης πληρωμής των δεδουλευμένων τους.

Διανύουν ήδη τον τρίτο μήνα που δεν έχουν πληρωθεί από το Δήμο μας! Είναι δεδομένο ότι ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα καθώς οι καθημερινές τους βασικές ανάγκες δεν μπορούν πλέον να ικανοποιηθούν, οι υποχρεώσεις τους πιέζουν ασφυκτικά και φυσικά η ψυχολογία τους είναι καταποντισμένη. Το άδικο τους πνίγει. Είναι υπεύθυνοι και συνεπείς στη δουλειά τους, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η σύμβασή τους προβλέπει ρητά την έγκαιρη και απρόσκοπτη πληρωμή τους κι όμως αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι δεύτερης ταχύτητας, καθώς σε αντίθεση με άλλους εργαζόμενους του Δήμου, δεν ξέρουν πότε και αν θα πληρωθούν.

Διεκδικούν με αξιοπρέπεια τα δικαιώματά τους. Την έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Την ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δήμου. Δικαιοσύνη!

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και τον αγώνα τους. Ζητά να συζητηθεί το πολύ σοβαρό και φλέγον αυτό θέμα στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να δοθεί οριστική και άμεση λύση. Η ΔΕΚ ήρθε σε επαφή και με επικεφαλείς άλλων παρατάξεων του Δήμου, επιδιώκοντας συνεργασία και χάραξη πορείας για την επίλυση του ζητήματος, σε κλίμα περίσκεψης, σύμπνοιας και ενεργητικής αγωνιστικής διάθεσης από όλους. Αυτή είναι η μόνη λύση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΝΙΚΗ ΣΙΑΡΑΜΠΗ – ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ