Προσαγωγή ατόμων στη Σχολή Ευελπίδων, λόγω συμμετοχής τους στη συγκέντρωση πιστών στο Προφήτη Ηλία

Η Αστυνομία τις τελευταίες ώρες ξεκίνησε την προσαγωγή ατόμων τα οποία συμμετείχαν στην συγκέντρωση μπροστά από τον Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία την περασμένη Παρασκευή.

Η αναγνώριση τους έγινε μέσω των βίντεο που αναπαρήγαγαν στο διαδίκτυο.

Μεταφέρονται όπως πληροφορηθήκαμε στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Την ίδια στιγμή υπάρχει αναβρασμός μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν και με αναρτήσεις στις ιστοσελίδες τους δίνουν οδηγίες σε άλλους πιστούς, ενώ όπως γνωστοποίησαν έχουν προσλάβει και δικηγόρο.

Τα σποτάκια που δημοσιεύουμε είναι από τις δημόσιες αναρτήσεις που έχουν πραγματοποιήσει συμπολίτες μας. Τα δημοσιεύουμε χάριν της ενημέρωσης των αναγνωστών  μας, χωρίς να τα υιοθετούμε.

Δεν υπάρχει έως στιγμή εκτίμηση για την έκβαση των προσαγωγών, ενώ μεταξύ των προαγόμενων είναι γνωστοί οικογενειάρχες, οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν δώσει δικαιώματα και δεν είχαν προκαλέσει το κοινωνικό σύνολο.

Ήδη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα τηλεοπτικά κανάλια αναφέρονται στο γεγονός και στις προσαγωγές που πραγματοποιούνται.

Σχετικά με το θέμα εκδόθηκε από την ΕΛ.ΛΑΣ. το παρακάτω δελτίο τύπου:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 5 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δικογραφία και σύλληψη για παραβίαση των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Βαρβάρας, με τη συνδρομή και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, διενεργείται έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων, τα οποία παραβιάζοντας τα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, συμμετείχαν σε συγκέντρωση με συνωστισμό περίπου (100) ατόμων, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα, απογευματινές ώρες της Παρασκευής 3/4/2020.

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν έξι (6) άτομα, ένα (1) εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η έρευνα συνεχίζεται”.