Κλειστή η Γέφυρα της Στέφανου Σαράφη, μετά τη χθεσινή νεροποντή

Από εχθές νωρίς το βράδυ η γέφυρα της Στεφανου Σαράφη έκλεισε για κάθε είδους οχημάτων αφού η μπόρα που εκδηλώθηκε και στην πόλη μας προκάλεσε μεγάλα και βαθιά ρήγματα στην βάση της.

Τα ορμητικά νερά ξήλωσαν τα τσιμέντα που υπάρχουν κάτω από τη γέφυρα δημιουργώντας έναν κρατήρα τουλάχιστον πέντε μέτρων βάθους επί αναλόγου πλάτους.

Ο δήμος από το πρωί παρόντος του Δημάρχου κ. Γιώργου Καπλάνη και μηχανικών του Δήμου εξετάζουν τα δεδομένα και παίρνουν αποφάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σημειώνουμε πως η εφημερίδα μας πριν δεκατέσσερις μήνες είχε ασχοληθεί με το θέμα της βάσης και του κάτω μέρους της γέφυρας επισημαίνοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η γέφυρα από τη συσσώρευση υδάτων.

Επίσης αναφέρουμε πως στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η αντικατάσταση του αγωγού ομβρίων υδάτων κάτω από τη γέφυρα επειδή οι διαστάσεις του είναι μικρές.

Η χθεσινή μπόρα όμως πρόλαβε το δήμο, αλλά πλημμύρισε  ένα παρακείμενο σπίτι με νερά και λάσπες.

Μετά τα χθεσινά η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών και της αντικατάστασης του αγωγού που καταλήγει στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Υπογραμμίζουμε πως το συγκεκριμένο σημείο είναι παλαιό ρέμα και η φύση δεν “νομιμοποιεί” παραβάσεις…