Ραδιοτηλεοπτικά μέσα αναφέρονται στη χθεσινή συγκέντρωση πιστών στον Προφήτη Ηλία

Ξέφυγε όπως ήταν φυσικό, από τα στενά όρια του δήμου μας,   το θέμα της χθεσινής συγκέντρωσης πιστών στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία.

Ήδη το σχετικό δημοσίευμά μας έχει ξεπεράσει τις 6.700 αναγνώσεις και τις 400 κοινοποιήσεις.

Τις τελευταίες ώρες ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και σταθμοί κάνουν αναφορά στο γεγονός, το οποίο πιθανότατα να προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις και αποφάσεις.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5, το πρωί του Σαββατου 4 Απριλίου, μίλησε η δημοτική σύμβουλος της πόλης μας κ. Τασούλα Πετράκου για το γεγονός, στιγματίζοντας τη στάση της Αστυνομίας που ήταν απλή παρατηρητής και φυσικά του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, η οποία ήταν γνώστης της συγκέντρωσης από πριν και δεν φρόντισε να την αποτρέψει.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε σχετική αναφορά στον “LEFT.gr”:

Δεκάδες έψαλλαν, αλλά η αστυνομία έκανε ότι δεν βλέπει

Δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα… παρά τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό

Δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή, ημέρα των Χαιρετισμών, στο προαύλιο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα. Αν και ο ναός ήταν κλειστός, οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τροπάρια, χωρίς να τηρούν τα προστατευτικά μέτρα.

 

Όπως μας κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αστυνομικοί που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο παρακολουθούσαν χωρίς να παρεμβαίνουν, θυμίζοντας επίσης ότι στην ίδια περιοχή στις αρχές Φεβρουαρίου είχαν γίνει προσαγωγές ανηλίκων επειδή έγραψαν σύνθημα με μαρκαδόρο

Τότε οι ανήλικοι αντιμετωπίστηκαν σαν εγκληματίες, με λήψη αποτυπωμάτων και παραμονή στο Α.Τ της περιοχής, τώρα η μη τήρηση των απαγορευτικών μέτρων δεν θεωρήθηκε σημαντική ούτε για να γίνουν συστάσεις. Τόσο επιλεκτική αντιμετώπιση.

Η GAZZETTA.GR ΕΓΡΑΨΕ

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τον Προφήτη Ηλία για να εκκλησιαστούν (vid)

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τον Προφήτη Ηλίας για να εκκλησιαστούν (pics)

Οι χθεσινές εικόνες έξω από την εκκλησία στην Αγία Βαρβάρα, δείχνουν πως κάποιοι δεν λένε να καταλάβουν με τίποτα την κρισιμότητα της κατάστασης.

Την ώρα λοιπόν που η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου συμμορφώνεται με τα μέτρα, μένει στο σπίτι και περιμένει υπομονετικά να περάσει, όποτε περάσει, η υγειονομική κρίση, υπάρχει μία μικρή μειοψηφία που δεν λέει να καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Παρά λοιπόν τις συστάσεις ακόμα και των ίδιων των ιεραρχών, δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν χθες έξω από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα, καταπατώντας κάθε σύσταση και μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μεγάλοι και μικροί σε ηλικία, άνδρεςγυναίκες και παιδιά, ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, την ώρα μάλιστα που η χώρα, χθες Παρασκευή, μέτρησε 10 νεκρούς από τον Covid-19.

Κρατώντας σημαίες και σταυρούς στα χέρια, έψαλλαν τροπάρια και ύμνους, με την συγκέντρωσή του να κρατάει περίπου μισή ώρα.