Μίχος – Γιάγκας για τη χθεσινή απρόσκοπτη συγκέντρωση πιστών στον Προφήτη Ηλία

Με αφορμή τη χθεσινή συγκέντρωση δεκάδων πιστών στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία, για να λειτουργηθούν, ο δήμαρχος κ. Μίχος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” κ. Μιχάλης Γιάγκας έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις στις ιστοσελίδες τους:

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ:

Με αφορμή χθεσινή συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία επιθυμώ να επαναλάβω την έκκληση που απηύθυνα μέσω διαδικτύου την Πέμπτη, 2 Απριλίου, ώρα 1:27,παρεμβαίνοντας στη συζήτηση μεταξύ υποστηρικτών της ιδέας για τη χθεσινή συγκέντρωση:

«Καλησπέρα σε όλους. Δεν θέλω να ανοίξω συζήτηση. Αυτά λέω και τέλος: Είμαστε μιά κοινωνία με μεγάλη αλληλεγγύη και σεβασμό στους συνανθρώπους μας. Πρέπει να το δείξουμε εφαρμόζοντας τα μέτρα. Μην πάρουμε στο λαιμό μας τους συνανθρώπους μας, με λάθος κινήσεις. Πρέπει στην Αγία Βαρβάρα να δώσουμε παράδειγμα κατανόησης και συνεργασίας. Πολύ περισσότερο διότι δεν πρέπει να διασυρθούμε σε όλη την Υφήλιο. Διότι αυτό θα γίνει, αν γίνουμε αιτία να διασπαρεί ο ιός και μας βάλουν σε καραντίνα, όπως τη Δαμασκηνιά. Κι αν ακόμη δεν θα οφείλεται στην κίνηση αυτή, εκεί θα το αποδώσουν όλοι. Σκεφθείτε υπεύθυνα και Σας παρακαλώ, αν με υπολογίζετε, να με ακούσετε και όσα λέω να τα σεβαστείτε. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ».

Η συγκέντρωση, παρά την προτροπή μου να μη γίνει, έγινε. Από κάποιους εισακούστηκα, από άλλους όχι. Υπήρξε όμως σαφής παραβίαση των νόμων, στους οποίους όλοι οφείλουμε να πειθαρχούμε, πολύ περισσότερο όταν αφορούν στο κοινό καλό.

Η αστυνομία ήταν παρούσα, με ισχυρές δυνάμεις αλλά δεν επενέβη. Νομίζω σωστά.

Αυτό που ήταν να κάνουν κάποιοι το έκαναν. Ως εδώ όμως!

Η κοινωνία ολόκληρη βρίσκεται μπροστά σε έναν εφιάλτη και έχει μπει σε σκληρή δοκιμασία. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των άλλων. Ο δήμος μας δίνει μεγάλο αγώνα να πείσει και να κρατήσει τον κόσμο στο σπίτι αναλαμβάνοντας με τεράστιο κόστος να προσφέρει υπηρεσίες στα σπίτια, τρέμοντας κάθε στιγμή μη τυχόν συμβεί το παραμικρό στους εργάτες και υπαλλήλους και αναγκαστεί να σταματήσει και την αποκομιδή και την καθαριότητα και την κοινωνική φροντίδα και όλα. Δεν γίνεται σε μια τέτοια δύσκολη φάση κάποιοι να δοκιμαζόμαστε και να προσφέρουμε λαβαίνοντας υπόψη και τους άλλους, αλλά οι άλλοι να δέχονται την προσφορά αλλά όχι τη δοκιμασία.

Τα ρομά δεν είναι άλλος λαός. Είναι έλληνες τσιγγάνοι. Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν διαχωρισμούς θα μας βρουν όλους απέναντι. Να το πουν όμως καθαρά. Και καταλαβαίνουν τι λέω.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, σεβόμενοι τον εαυτό μας και τους άλλους, διότι αυτό προστάζει η πατρίδα μας, η θρησκεία μας, οι ανθρώπινες και οικουμενικές αξίες.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΓΚΑΣ:

Είναι απορίας άξιο πώς πραγματοποιήθηκε μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση στον Προφήτη Ηλία, όταν εφαρμόζονται αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία και στη μετακίνηση των προσώπων και υπάρχουν σαφείς οδηγίες για απαγόρευση συναθροίσεων.

Δεν υπέπεσε στην αντίληψη της αστυνομίας το γεγονός; Αυτή είναι η αστυνόμευση της πόλης;

Από που κάποιοι, αντλούν το δικαίωμα να διακινδυνεύουν την υγεία των κατοίκων της πόλης;

Οι εκπρόσωποι της εκκλησίας έχουν τοποθετηθεί για τον τρόπο έκφρασης του θρησκευτικού συναισθήματος στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Η ανθρώπινη ζωή και ο σεβασμός της είναι πάνω απ’ όλα.

Ο δήμαρχος, όπως φαίνεται από διάφορα μηνύματα των συμμετεχόντων, γνώριζε για τη συγκέντρωση, τι ενέργειες έκανε για να την αποτρέψει;

Είναι πρόσφατη η επίδειξη δύναμης και η εξάντληση της αυστηρότητας σε ανυπεράσπιστα παιδιά. Εδώ τι ακριβώς συμβαίνει;