Σωτήρης Τσιόδρας: Η επίσκεψη στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα


Το ραντεβού της Ελλάδος με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα είναι πλέον σταθερό. Στις 18.00 κάθε ημέρα, όλοι οι Έλληνες κάθονται μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες και αναμένουν νεότερη ενημέρωση από τον επιστήμονα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει καταφέρει να «μιλήσει» στον μέσο Έλληνα πολίτη, χωρίς να είναι μελοδραματικός, ούτε όμως και να μοιάζει πως αποκρύπτει την αλήθεια για χάρη της επικοινωνίας. Οι πολίτες άλλωστε, φαίνεται πως τον εμπιστεύονται συντριπτικά εν μέσω πανδημίας, όπως δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση.

Ο Σωρήτης Τσιόδρας φόρεσε στολή, μάσκα και γάντια και επισκέφτηκε την περασμένη Τετάρτη, τις πτέρυγες του νοσοκομείου της πόλης μας, απ΄ όπου και οι φωτογραφίες.

Ο λοιμωξιολόγος έχει πολλές φορές μιλήσει για τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τους ασθενείς που δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό, ενώ πριν από δύο μέρες έκανε ονομαστική αναφορά σε ορισμένους από τους ανθρώπους αυτούς.

Οι επισκέψεις του Σωτήρη Τσιόδρα στα νοσοκομεία είναι καθημερινές

Σύμφωνα με την Έλενα Καραγιάννη, απόφοιτο της Καλών Τεχνών και εργαζόμενη στο Υπουργείο Παιδείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας επισκέπτεται συνεχώς το προσωπικό που εργάζεται στις υπηρεσίες υγείας για να τους συντονίσει, να τους δώσει απαραίτητες συμβουλές και στη συνέχεια, προχωρά στην ενημέρωση των Ελλήνων από το υπουργείο Υγείας.

Πριν ακόμη φορέσει στολή και γάντια, ο Σωτήρης Τσιόδρας φρόντισε να φορά μάσκα εντός του νοσοκομείου.

Η ανάρτηση για τον Σωτήρη Τσιόδρα στο Facebook

«Τις φωτογραφίες μου τις έστειλε φίλη νοσηλεύτρια η οποία με δική της επιθυμία ζήτησε να μετατεθεί στο νοσοκομείο λοιμωδων Αγίας Βαρβάρας που επαναλειτουργει τις τελευταίες εβδομάδες. Στις φωτογραφίες είναι ο κ Τσιοδρας ο οποίος είναι μαζι τους κάθε μέρα από το πρωί για να τους συντονίσει και να τους κάνει μαθήματα και μετά χωρίς διακοπή περνάει στην ενημέρωση μας. Διάβασα σήμερα πως άλλη ελληνική επιστημονική ομάδα έκανε μια σπουδαία ανακάλυψη για την εξέλιξη του ιού που ίσως σώσει πολλούς ανθρώπους.

Αυτή είναι η Ελλάδα που αγαπούμε. Από την νοσοκόμα που παίρνει στην πλάτη της την ευθύνη, μέχρι το βαρύ πυροβολικό που ανοίγει δρόμους για την ανθρωπότητα. Πόσος πολύτιμος χώρος έχει καεί από τον δημόσιο διάλογο που ανήκει στο έργο αυτών των ανθρώπων αλλά αντίθετα αναλώθηκε σε σκουπίδια;»

Πηγή: iefimerida.gr