Ξαναπλημμύρισε το 5ο Δημοτικό. Προβλήματα σε όλο το Δήμο. Έκλεισε η γέφυρα της Στέφανου Σαράφη


Για μια ακόμα φορά το 5ο Δημοτικό γέμισε από τα νερά της έντονης βροχόπτωσης σήμερα.

Συγκεκριμένα νερά μπήκαν στο τμήμα ένταξης, στο κυλικείο, στο αμφιθέατρο, στο γραφείο διευθυντή, ενώ από τη μία σκάλα έμπαινε και το περισσότερο νερό.

Ενημερώθηκε ο Δήμος και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ντάβιος και Πρεντάκης με τεχνικούς και εργαζομένους του Δήμου επισκέφθηκαν το σχολείο και ξεβούλωσαν τα φρεάτια που βρίσκονται στο πίσω μέρος τους διδακτηρίου.

Την ευθύνη πάντως των αντιπλημμυρικών έργων έχει ο ΟΣΚ, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει φροντίσει για τη λύση του χρόνιου αυτού προβλήματος.

Εκτός του 5ου Δημοτικού πλημμύρισαν υπόγεια στην κάτω Αγία Βαρβάρα. Ιδιαίτερα προβλήματα προκλήθηκαν στο τέρμα της οδού Σίφνου όπου μάλιστα άνοιξε ο δρόμος στα δύο.

Σε πολλά ακόμα σημεία οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες όπως μπροστά από τον Παιδικό Σταθμό Κρήτης και Παλαιών Πολεμιστών

Στη συμβολή των δρόμων Υψηλάντους και Ζωοδόχου Πηγής έχει προκληθεί οπή με κίνδυνο κατάρρευσης του οδοστρώματος, από το οποίο περνάνε και λεωφορεία.

Επίσης σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν στο σταθμό ΜΕΤΡΟ της Αγίας Μαρίνας, αφού τα νερά υπερχήλισαν το πεζοδρόμιο.

Οι κάδοι απορριμμάτων σε πολλούς δρόμους έκαναν βόλτες στα οδοστρώματα που είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.

Εως και αυτήν την ώρα συμπολίτες μας προσπαθούν να καθαρίσουν τα ακινητά τους από τα νερά που τους έπνιξαν.

Σημαντικό πρόβλημα παρουσιάστηκε στη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη, αφού έσπασε ένας αγωγός κάτω από αυτήν  και υπάρχει καθίζηση του εδάφους κοντά στα πέδιλα της. Για προληπτικούς λόγους ο Δήμος έκλεισε τη διέλευσή της, έως ότου αύριο το πρωί μηχανικοί κάνουν έλεγχο σχετικά με τη στατικότητά της.