ΠΟΕ – ΟΤΑ: “Έγκλημα σε βάρος της Δημόσιας Υγείας και του Περιβάλλοντος στο Δήμο της Αγίας Βαρβάρας”

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ απαντάει στο δελτίο τύπου του Δήμου, σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων στο χώρο του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο του Κ.Κ.Α.Χ.

Η Ανακοίνωση που μας στάλθηκε και συνοδεύεται και με φωτογραφίες, από τις οποίες δημοσιεύουμε ορισμένες, αναφέρει μεταξύ άλλων:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

“Ένα έγκλημα κατά της Δημόσιας Υγείας και με σοβαρότατο κίνδυνο για τις ζωές των εργαζομένων στην Καθαριότητα φαίνεται πώς συντελείται στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, αφού εργαζόμενοι αναγκάζονται να συλλέγουν επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα τα οποία αναμιγνύονται με οργανικά απορρίμματα και καταλήγουν στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής.

Ο Δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Η Αγία Βαρβάρα» και οι αρμόδιοι φορείς της Περιφέρειας και της κυβέρνησης θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσουν προκειμένου αυτό το έγκλημα κατά της Δημόσιας Υγείας να σταματήσει εδώ και τώρα, πριν είναι αργά.

Θα έπρεπε δε, να υπάρξει και παρέμβαση Εισαγγελέα, καθώς η ασυδοσία και η ανευθυνότητα ορισμένων μπορεί να οδηγήσει σε θύματα και μόλυνση πολύ περισσότερων σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα”.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ