Κορωνοϊός: Πρόστιμα 5.000 ευρώ σε 4 «απείθαρχους»

Σε τέσσερις πολίτες που «έσπασαν» την καραντίνα επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι πραγματοποιήθηκαν σε 176 περιπτώσεις. Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς σε συνέχεια των όσων είχε ανακοινώσει το μεσημέρι η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, χρήματα στο προσωπικό και της δομές υγείας θα δίνονται από όλα τα είδη προστίμων για τον κορωνοϊό και όχι μόνο από αυτό των 150 ευρώ της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Παράλληλα ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι έγιναν και 34 έλεγχοι σε ασυμπτωματικούς ασθενείς κορωνοϊού «και ευτυχώς όλοι ήταν στα σπίτια τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι μόνο με ραντεβούπου θα κλείνεται μέσω e-mail, θα δέχεται «σε εξαιρετικές περιπτώσεις» το Δημόσιο πολίτες για την εξυπηρέτησή τους.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις για κατηγορίες εργαζομένων και πολιτών σε σχέση με τις βεβαιώσεις κυκλοφορίας:

-Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να έχουν την βεβαίωση του εργοδότη τους και αντί ωρών απλά να αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που καλύπτουν.

-Φορτηγά τροφοδοσίας: Απαιτείται εκτός από την βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή δελτίο κίνησης

-Μίνι μπας και ιδιωτικά λεωφορεία: Βεβαίωση εργοδότη και δελτίο αποστολής ή κίνησης. Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο το 50% καθισμάτων.

-Παροχή τεχνικών υποστήριξης: Βεβαίωση εργοδότη και δελτίο αποστολής.

-Κούριερ: Βεβαίωση εργοδότη και ημερήσιο δελτίο αποστολής.

-Ταξί: Προβλέπεται ακόμη ένα άτομο (τρίτο) σε περίπτωση που υπάρχει ασθενής, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει σχετική βεβαίωση ότι είναι ασθενής.

-Αυτοκίνητο: Επιτρέπεται ένας γονέας με δύο ανήλικα τέκνα.

-Αυτοκίνητο: Επιτρέπεται και τρίτος επιβάτης σε περίπτωση που πρόκειται για τρεις συγγενείς πρώτου βαθμού, οι οποίοι κατευθύνονται σε τελετή ( γάμος, κηδεία κλπ).

-Καλλιεργητές: Βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους αλλοδαπούς και ημεδαπούς.

– Αγρότες και κτηνοτρόφοι και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι: Βεβαίωση Τύπου Α υπογεγραμμένη από τους ίδιους με όλα τα απαραίτητα στοιχεία τους.

Πηγή:aftodioikis.gr