» Απάντηση της Φέγγη στην επιστολή Παπαγιάννη

Απάντηση της Φέγγη στην επιστολή Παπαγιάννη

 

«Συγχωρώ τους ανθρώπους που δεν συμφωνούν με την άποψή μου αλλά δεν τους συγχωρώ όταν δεν συμφωνούν με τη δική τους»  Ταλεϋράνδος

 

 

 

 

Κύριε Παπαγιάννη,

Θα προτιμούσα να μην απαντήσω στην από 19/3/2020 επιστολή σας , από σεβασμό προς το πρόσωπό σας, όμως δεν μου αφήνετε περιθώρια. Αυτή η προσβλητική επίθεσή σας   αδικεί και την υπερεικοσαετή πολύτιμη προσφορά σας και την προσωπική μας σχέση αλλά και την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη του Λάμπρου Μίχου στα πρόσωπα  και των δυο σας  (του προσυπογράφοντα κ. Καλκάνη),  όλα αυτά τα χρόνια.

Θα μου επιτρέψετε λοιπόν:

  • Με κατηγορείτε ότι «στήνω» διαδικασία πρόσληψης Καλλιτεχνικών Διευθυντών, εν μέσω της περιόδου του κορωνοϊού, όταν γνωρίζετε πολύ καλά (όπως σας έχω εξηγήσει και εγώ και η αρμόδια υπάλληλος)  ότι  η ενεργοποίηση της ανακοίνωσης έχει προθεσμία λήξης και τρέξαμε  να προλάβουμε τις ημερομηνίες. Ωστόσο επειδή τα πράγματα αλλάζουν μέρα με την ημέρα και καθώς δεν υπάρχει επίσημη απόφαση αναστολής των ημερομηνιών (σας το έχω ήδη πει), εξετάζεται από τη δημοτική αρχή η περίπτωση  αναστολής της συγκεκριμένης προκήρυξης για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων, όχι γιατί σας φοβηθήκαμε, καθώς είμαστε σύννομοι, αλλά γιατί η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει. Κακώς λοιπόν εκτεθήκατε βγάζοντας βιαστικά συμπεράσματα. Θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει χωρίς αυθαιρεσίες και επιπολαιότητες.
  • Με κατηγορείτε για τον χρόνο της προκήρυξης που γίνεται «στο μέσο της σπουδαστικής περιόδου», όπως λέτε, και με ρωτάτε «Γιατί όλα αυτά; Τι επιδιώκετε;» Σας υπενθυμίζω λοιπόν δεν είστε άμοιρος ευθυνών. Η περυσινή προκήρυξη βγήκε τον Μάρτιο και υπογράψατε σύμβαση στις 19  Απριλίου 2019στο μέσον της σπουδαστικής περιόδου και –ω του θαύματος- αδιαμαρτύρητα! Και αντί η προηγούμενη δημοτική αρχή να σας κάνει σύμβαση  από 19 Απριλίου 2019 έως 19 Απριλίου 2020, όπως υποχρεούνταν, καλύπτοντας έτσι σχεδόν όλο το σχολικό έτος,   σας έκανε σύμβαση από 19 Απριλίου 2019  έως 31 Δεκεμβρίου 2019,  την οποία αποδεχτήκατε και προσυπογράψατε.  Δηλαδή συμφωνήσατε να λήξει η σύμβασή σας στις 31/12/2019 και άρα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στο μέσον της σπουδαστικής περιόδου, γνωρίζατε ότι θα έπρεπε να βγει νέα προκήρυξη για την κάλυψη των σχολών. Επομένως μην κατηγορείτε εμένα γι αυτό που εσείς και η προηγούμενη δημοτική αρχή μου κληροδοτήσατε.  Ένας λόγος λοιπόν για τον οποίο θα έπρεπε να είχαμε κάνει νωρίτερα την ανακοίνωση πρόσληψης είναι διότι –τυπικά-δεν έχουμε καλλιτεχνικούς διευθυντές ούτε στην Δραματική σχολή αλλά ούτε και στο Ωδείο (διότι τα ίδια ισχύουν και για τον κ. Καλκάνη) από την 1/1/2020.

Αν τώρα είστε ενοχλημένος γιατί η σύμβασή σας έληξε προ τριμήνου,  η ευθύνη δεν βαρύνει την παρούσα διοίκηση. Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι το εξής: αν  σας ενδιαφέρει η επαναπρόσληψή σας έχετε τα δικαιολογητικά και μπορείτε να τα υποβάλετε . Αν όμως δεν σας ενδιαφέρει τότε  για ποιούς κόπτεσθε; Τους άλλους τυχόν υποψήφιους που λόγω κορονοϊού δεν θα προλάβουν; Πολύ παράξενη και όψιμη ευαισθησία, δεν το έχετε ξανακάνει.

 

  • Ως προς τις υποδείξεις σας προς τη δημοτική αρχή για προσλήψεις σε θέσεις υγιεινής, καθαριότητας κλπ, θα μου επιτρέψετε να σας ενημερώσω ότι σας προλάβαμε και  έχουν ήδη γίνει.
  • Τέλος, τις δήθεν «αγωνιώδεις» εκκλήσεις σας περί προσωπικής, συλλογικής ευθύνης,  Διαύγειας και τοξικές ουσίες,  τις αντιπαρέρχομαι διότι δεν βλέπω τον εαυτό μου να καθρεφτίζεται στις κατηγορίες σας. Δεν θα επιθυμούσα να επεκταθώ επ’ αυτού ούτε να κατασπαραχθούμε αλλά δίνοντας τροφή για σκέψη σας θυμίζω: η αλήθεια δεν είναι σχετική.

Οι σχολές πρέπει να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι’ αυτό.

Βρήκαμε μια Επιχείρηση με ζημία 600.000 περίπου ευρώ και άνω, είστε απλήρωτοι κι εσείς και οι εργαζόμενοι από το 2016 και κόβουμε τον λαιμό μας να πληρώνονται οι υπάλληλοι στην ώρα τους και να μη μένουν απλήρωτοι, όπως συνέβαινε με την προηγούμενη διοίκηση. Εδώ είναι η  ΥΒΡΙΣ- ΝΕΜΕΣΙΣ κύριε Παπαγιάννη, άνθρωποι, συνεργάτες σας,  που αν και εργάζονταν δεν πληρώνονταν και με δυσκολία και στερήσεις τα βγάζαν πέρα. Αλλά ποιος βγήκε ποτέ να το καταγγείλει δημόσια και να τους υπερασπιστεί, εσείς ή ο κ. Καλκάνης; (όπως τρέξατε να κάνετε τώρα για τις προκηρύξεις των θέσεών σας)

Ας μη  συνεχίσουμε όμως αυτή την αντιπαράθεση, απαλλάξτε με, δεν ωφελεί κανέναν. «Παντί λόγω λόγος παλαίει» και μόνον η πίκρα θα μείνει στη γεύση.

 

Αλεξάνδρα Φέγγη

Δημοτική Σύμβουλος

Πρόεδρος ΔΗΚΕΑΒ

 

 

 

 

Did you like this? Share it:

© 2020 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!