Πέτσας: Αναμένεται ανακοίνωση απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων

Την απαγόρευση συναθροίσεων άνω ενός συγκεκριμένου ορίου ατόμων αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας πως θα ανακοινώσει εντός της ημέρας η κυβέρνηση ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού κορονοϊού. H ανακοίνωση των κ. Πέτσα ήρθε ως συνέχεια των σεναρίων στα οποία αναφέρθηκε η aftodioikisi.gr για απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Μέσω βιντεοκλήσης του σε πρωινή εκπομπή του Alpha, το πρωί της Τετάρτης, ο Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Στέλιος Πέτσας προσδιόρισε τον αριθμό σε 10 άτομα, αλλά ζήτησε να κάνουμε υπομονή μέχρι τις τελικές ανακοινώσεις εντός της ημέρας.

«Η σύσταση »μένουμε σπίτι» ακολουθείτε από ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού αλλά όχι από όλους κι αυτό είναι επικίνδυνο. Πρέπει να δείξουμε σε όλους υπευθυνότητα. Εάν δεν δείξει η κοινωνία πως αγκαλιάζει πραγματικά το »μένουμε σπίτι» θα πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αξιολογούμε κάθε μέρα τη διασπορά. Σκοπός μας είναι με τα μέτρα που λαμβάνουμε να υπάρξει μια επέκταση της διασποράς σε βάθος χρόνου για να αποφευχθεί μια απότομη κορύφωση των περιστατικών. Αυτός είναι ο αγώνας που δίνουμε. Και ό,τι χρειαστεί θα το κάνουμε. Αν χρειαστεί να μείνουμε μακριά από άλλες εκδηλώσεις μέχρι και το Πάσχα θα το κάνουμε», τόνισε ο κ. Πέτσας. {πηγή – aftodioikisi.gr}