Κορωνοϊός: 190 τα κρούσματα – Κλείνουν εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, εμπορικά κέντρα

Την επέκταση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο εκπροσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας κι αυτό γιατί στη χώρα έχουμε πλέον 190 κρούσματα (δηλαδή, 73 νέα από τα 117 χθεσινά) του κροωνοϊού, ενώ 36 ακόμη διερευνώνται.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΚΛΕΙΝΟΥΝ:

-Όλα τα εμπορικά κέντρα.

-Καφέ, μπαρ και καφετέριες.

-Όλη η εστίαση που έχει καθίσματα, δηλαδή, εκτός των delivery και takeaway.

-Αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαιρουμένων των ανοιχτών χώρων για μεμονωμένη άθληση.

-Κέντρα αισθητικής.

-Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Παραμένουν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα λιανεμπορίου και τροφίμων, οι φούρνοι χωρίς τραπεζοκαθίσματα, οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, θα ληφθούν ειδικά μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν την λειτουργία τους το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και το Golden Hall. «Σε συνέχεια της σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανακοινώνει ότι αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του (συναυλίες, παραστάσεις, εργαστήρια, αθλητικά προγράμματα, ξεναγήσεις) για δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι και τις 26 Μαρτίου 2020. Στο πλαίσιο αυτό, ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ και οι παιδικές χαρές στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα παραμείνουν κλειστά. Επιπλέον, δεν θα λειτουργεί η υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων. Το ΚΠΙΣΝ παρακολουθεί πολύ στενά τις οδηγίες και τις εξελίξεις, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα τη διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών και των εργαζομένων του. Θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα αν υπάρξουν οδηγίες από τα αρμόδια Υπουργεία», ανέφερε στην ανακοίνωση του το ΚΠΙΔΣΝ.

Παράλληλα και το Golden Hall αναστέλλει τη λειτουργία του καθώς «κρούσμα φέρεται να είχε επισκεφτεί το εμπορικό κέντρο. Άμεση προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των εργαζομένων και των επισκεπτών στα εμπορικά κέντρα μας. Με γνώμονα αυτό προχωρήσαμε στην εκκένωση του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου «Golden Hall». Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές θα σας ενημερώσουμε για τις κινήσεις μας και σε όλα τα εμπορικά κέντρα», καταλήγει η ανακοίνωση.