Με ελάχιστες παρουσίες η Aφή της Ολυμπιακής Φλόγας – Ο Βουρλιώτης Λαμπαδηδρόμος

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία διεξήχθη με μόλις 100 καλεσμένους, το πρωί σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία, λόγω των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η Φλόγα άναψε από τις αχτίδες του ήλιου στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου, παρουσία του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, εκπροσώπων των διοργανωτών του Tokyo 2020 και μελών της κυβέρνησης, αλλά χωρίς θεατές για πρώτη φορά μετά το 1984 (Λος Άντζελες).

Το ταξίδι της προς το Τόκιο ξεκίνησε η Ολυμπιακή φλόγα, μετά την τελετή αφής. Η πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη η οποία παρέδωσε τη δάδα στη χρυσή Ολυμπιονίκη στο Μαραθώνιο το 2004 στην Αθήνα, Μιζούκι Νογκούτσι.Ως τρίτος λαμπαδηδρόμος έτρεξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και τέταρτη η Επίτροπος, Μαρία Γκάμπριελ.

Πρώτος σταθμός της λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους (διάρκεια 8 ημέρες) είναι η Καλαμάτα.

Ενδεικτικό του φόβου και της ανησυχίας που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ταξίδεψε αυθημερόν στην αρχαία Ολυμπία για να παραστεί στην τελετή και αμέσως να αποχωρήσει.

Η απογοήτευση  στους εμπόρους και επιχειρηματίες της αρχαίας Ολυμπίας είναι μεγάλη, οι οποίοι μιλάνε για τεράστια οικονομική ζημιά, αφού η περιοχή έχει ερημώσει από τουρίστες, σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Το βωμό στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης  ο ηθοποιός του Χόλυγουντ, Τζέραλντ Μπάτλερ άναψε με τη φλόγα, ενώ η λαμπαδηδρομία εξελίσσεται κανονικά.

Υπενθυμίζουμε πως ο Αντιδήμαρχος της πόλης μας κ. Νίκος Βουρλιώτης, έχει επιλεγεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους, γεγονός σημαντικό για τον ίδιο αλλά και την πόλη μας.