Κορωνοϊος-7 νέα κρούσματα: Τι ανακοινώθηκε για ΚΑΠΗ, συνέδρια, σχολικές εκδρομές, αθλητικές εκδηλώσεις

Νέα προληπτικά μέτρα «με κύριο στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων», ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν:

-Αναστολή των λειτουργίας των ΚΑΠΗ για τέσσερις εβδομάδες

-Αναστολή κάθε συνεδριακής εκδήλωσης, επίσης, για τέσσερις εβδομάδες

-Αναστολή των σχολικών εκδρομών και στο εσωτερικό για δύο εβδομάδες

-Όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες,

Όσον αφορά τις σχολικές μονάδες, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, θα κλείνουν κατά περίπτωση ανάλογα με τα ευρήματα. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν κλείσει σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε και εφτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας, τα έξι από τα οποία συνδέονται με κάποια από ήδη επιβεβαιωμένα, ενώ για το έβδομο ιχνηλατούνται οι επαφές του. Άρα, συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μαζί με τα 66 που είχαν ανακοινωθεί την Παρασκευή, ανεβαίνουν στα 73

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν και τα οικονομικά μέτρα για τη στήριξη των κλάδων και των επιχειρήσεων, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο. Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν στην αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών. Στα οικονομικά μέτρα, περιλαμβάνονται επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες και ενέσεις ρευστότητας, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

πηγή: Aftodioikisi.gr