Αληθινές και ψεύτικες «Ασύμμετρες Απειλές» (Γράφει ο Νίκος Γουρλάς)

Εκεί στις όχθες του Έβρου βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι, που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, χωρίς να ακούγεται ο ήχος των οβίδων, χωρίς εικόνες διαμελισμένων σωμάτων, χωρίς την πείνα και την φτώχεια, χωρίς να είναι στοιβαγμένοι σε ερείπια. Εκεί λοιπόν στον Έβρο αλλά και στα νησιά, το επίσημο κράτος μαζί με κάθε λογής ακροδεξιούς και μεταφερόμενους Ναζί από την Γερμανία και την Ουκρανία τους υποδέχτηκαν με χημικά και αγκαθωτά συρματοπλέγματα, με οχήματα Στρατού και Αστυνομίας, με σκάφη να προσπαθούν με τα απόνερα τους να βουλιάξουν τις βάρκες τους, ξυλοκοπώντας αθώους, γυναίκες, γέρους και παιδιά. Η εξέλιξη για αυτούς της «γης τους κολασμένους» έτσι όπως διαγράφεται από εδώ και πέρα δεν θα μπορεί να είναι άλλη από το να αναζητούν πιο επικίνδυνους δρόμους διαφυγής να γίνονται έρμαια διακινητών, αλλά και των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους.

Αυτοί λοιπόν οι κατατρεγμένοι από της «γης τους δυνατούς» κατά τον πρωθυπουργό της χώρας μας κ Μητσοτάκη αποτελούν «Ασύμμετρη απειλή».

Ο όρος αυτός είναι γνωστό ότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους Αμερικανούς όταν τα δύο αεροπλάνα έπεσαν στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης. Από τότε χρησιμοποιείται κατά το δοκούν ακόμα και για φαινόμενα όπως οι μεγάλες πυρκαγιές που (αιτία τους δεν είναι η ανικανότητα και ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού) , αλλά κάποιες σκοτεινές δυνάμεις που επιτίθενται άνανδρα και ύπουλα δείχνοντας από την άλλη μεριά του Αιγαίου η και άλλου.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια προπαγανδιστική τακτική που επιδιώκει να στρέψει την προσοχή του κόσμου από τους πραγματικούς υπεύθυνους που δεν είναι άλλοι από τις πολιτικές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ακολούθησαν και ακολουθούν πιστά οι ελληνικές κυβερνήσεις, ότι οι επεμβάσεις ευθύνονται για τη διάλυση χωρών και τον ξεριζωμό λαών. Οι ΗΠΑ είναι αυτές που στηρίζουν την τουρκική επιδρομή στη Συρία, που σε λιγότερο από ένα μήνα έχει προκαλέσει πάνω από 1 εκατομμύριο νέους πρόσφυγες. ΗΠΑ Ε.Ε και οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας ευθύνονται για τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων κυνηγημένων προσφύγων από τους πολέμους και την φτώχια στη χώρα μας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα όλων των αντιπροσφυγικών συνθηκών της ΕΕ, τις οποίες δουλικά υπηρετεί και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Αυτές οι πολιτικές άνοιξαν τον δρόμο στο μισοφασιστικό καθεστώς Ερντογάν που στριμωγμένο στα αδιέξοδά του, μπροστά στις συνέπειες της σύγκρουσης των συμφερόντων του με τα συμφέροντα της Ρωσίας, μετατρέπει το προσφυγικό σε μοχλό πίεσης στην ΕΕ, στέλνοντας χιλιάδες πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, για να έχει την στήριξη από την ΕΕ στην επέμβασή του στη Βόρεια Συρία, για να διαπραγματευτεί και να εκβιάσει καλύτερη θέση στα πλαίσια των ανταγωνισμών ανάμεσα στην ΕΕ, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Από την άλλη η ελληνική κυβέρνηση με την διατήρηση των Συμφωνιών του Δουβλίνου και ΕΕ-Τουρκίας αυτό που θα καταφέρει τελικά θα είναι η μετατροπή της χώρας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης ανθρώπινων ψυχών ένα οχυρωματικό ανάχωμα των Βρυξελλών και δεσμοφύλακα των προσφύγων. Για αυτές της «υπηρεσίες» μάλιστα πήρε και το χαρτζιλίκι των 700 εκατομμυρίων ευρώ

Για να κρυφτούν οι παραπάνω αλήθειες πρέπει να κατασκευαστούν από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και τους υπηρέτες τους στα ΜΜΕ άλλοι εχθροί. Να δημιουργηθεί ένα πειστικό και κατανοητό για τους «κάτω» προφίλ εχθρού μέσα από ένα μίγμα προκαταλήψεων, εθνικισμού, ρατσιστικών θεωριών, εκφοβισμου και μίσους για το διαφορετικό όπου όλα αυτά θα συμπυκνώνονται στην θεωρία για «Ασύμμετρη απειλή». Καμία ασύμμετρη απειλή φυσικά δεν υπάρχει από τις χιλιάδες φτωχούς, εξαθλιωμένους και κυνηγημένους ανθρώπους. Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως κάποιοι από αυτούς είναι υποκινούμενοι από το Τουρκικό κράτος, δεν μπορεί αυτό να μας οδηγήσει σε επικίνδυνες και φασίζουσες γενικεύσεις.

Πραγματική Ασύμμετρη απειλή υπάρχει αλλά είναι τελείως διαφορετική από αυτή που μας σερβίρουν ο Μητσοτάκης ο Άδωνης και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ

Ασύμμετρη απειλή είναι η πολιτική που δημιουργεί φτώχια.

Ασύμμετρη απειλή είναι το γεγονός ότι για να πάρει κανείς σύνταξη θα πρέπει να φτάνει στα 68 και τα 72.

Ασύμμετρη απειλή είναι η πολιτική που προκαλεί πολέμους και σκορπά τον θάνατο και τον πόνο.

Ασύμμετρη απειλή είναι να βάλουν τους φτωχούς και από τις δυο μεριές του Αιγαίου να σκοτωθούν μεταξύ τους για τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου Ελλάδας και Τουρκίας που μια χαρά θα τα βρουν στο τέλος μεταξύ τους.

Ασύμμετρη απειλή είναι ο νεοναζισμός που χτυπά τους αδύναμους και ενίοτε τους δολοφονεί.

Ασύμμετρη απειλή είναι η δημοσιογράφοι σαν τον Μάνεση και οι δημοσιογραφίσκοι του ΣΚΑΙ.

Ασύμμετρη απειλή είναι η Λοιμωξιολόγος Ε. Γιαμαρέλλου που ισχυρίζεται πως η θεία κοινωνία δεν μεταδίδει τον Κορονοϊό.

Ασύμμετρη απειλή αποτελούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι που κοροϊδεύουν τον κόσμο και πουλάνε «εθνική ομοψυχία» και εθνικοφροσύνη.

Ασύμμετρη απειλή είναι οι πατριδοκάπηλοι που διαστρεβλώνουν εντελώς την έννοια του πατριωτισμού.

Ασύμμετρη απειλή είναι αυτοί που θέλουν να κλείσουν τους πρόσφυγες στα ξερονήσια, αυτοί που εύχονται να πνιγούν μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες.
Ασύμμετρη απειλή είναι η άγρια και ωμή αστυνομική βία στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου από την Ν.Δ

Ασύμμετρη απειλεί τέλος είναι η πολιτική της Ν.Δ που κατοχυρώνει τον θεσμικό και κρατικό ρατσισμό αφού η αντιμετώπιση του προσφυγικού τίθεται ως ζήτημα ασφάλειας και δημόσιας τάξης αλλά και υγείας που επενδύει σε με μια βαθιά ρατσιστική εκφορά δημόσιου λόγου από κυβερνητικά στελέχη και συνοδεύεται από μια εκστρατεία παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ, διασποράς fake news και συνωμοσιολογίας (πχ, περί φορέων κορονοϊού, περί χορήγησης επιδομάτων, εξισλαμισμού της χώρας κλπ) που ξυπνάνε τα πιο ξενοφοβικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη χώρα μας πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στην προπαγάνδα της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και να συγκροτήσουν ένα πλατύ μέτωπο πάλης απέναντι στους πραγματικούς εχθρούς τους. Ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό και τον φασισμό. Ενάντια σε αυτούς που ρημάζουν την ζωή μας , τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Σε αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς όλοι οι λαοί έχουν έναν δρόμο να βαδίσουν αυτό του κοινού αγώνα , της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης απέναντι στους ξένους και ντόπιους δυνάστες τους. Αυτό το μήνυμα έστειλε η διαδήλωση της περασμένης Πέμπτης όπου χιλιάδες λαού βροντοφώναξαν:

Όχι στη ρατσιστική και εθνικιστική υστερία

Αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους των πολέμων και της φτώχειας.

Νίκος Γουρλάς