Χριστιάνα Κρεββατά: “Ένοχη σιωπή στο Δημοτικό Συμβούλιο”

Οι σιωπές της ενοχής

Σχεδόν μετά από ένα χρόνο βρέθηκα ξανά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Από τότε όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει… Η αίθουσα του συμβουλίου μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, αφού οι συμμετέχοντες (όχι όλοι) λειτουργούν σπασμωδικά, αδικαιολόγητα, παράλογα κι επιθετικά. Ο αντίλογος, όχι ο κακοπροαίρετος, αλλά η απλή παρουσίαση μιας άλλης πρότασης, αποτελεί αυτομάτως εχθρό για τη διοίκηση. Το περιβάλλον είναι αποκρουστικό, απωθητικό και αποπνικτικό για μικρούς και μεγάλους. Είναι λυπηρό να βλέπουμε τους εκπροσώπους μας, υποτίθεται λογικά άτομα που υπηρετούν τα συμφέροντά μας, να δρουν με βάση τα πάθη και τις αδυναμίες τους ελλείψει σεβασμού κι ορίων.

Ήταν μια συνεδρίαση αρκετά σημαντική με πολλή ένταση και κατάμεστη από μαθητές, γονείς, πολίτες και φορείς. Είναι απίστευτο το πρόσωπο που παρουσιάζει η δημοτική αρχή σε κάθε συμβούλιο, αφού διαρκώς επιδιώκει να πηγαίνει κόντρα σε όλους, να μην αφήνει κανέναν να εκφραστεί, να διαστρεβλώνει τα γεγονότα, να περιπλέκει καταστάσεις και να καταλήγει σε ένα μοναδικό συμπέρασμα για κάθε θέμα το οποίο είναι ο «Καπλάνης». Γι’ αυτό και στα πρόσωπα των παρευρισκομένων ήταν ζωγραφισμένες η απελπισία, η απορία και η αγανάκτηση. Οποιοσδήποτε παρακολουθήσει ένα συμβούλιο θα τα δει όλα αυτά να συμβαίνουν δημιουργώντας του αίσθημα αποστροφής.

Η κυρίευση της δημοτικής αρχής από αδυναμία ήταν ιδιαίτερα φανερή αυτή τη φορά, καθώς για όλα τα θέματα που προέκυψαν μόνο ο δήμαρχος προσπαθούσε να δώσει εξηγήσεις για να «τελειώσει» το θέμα αν και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, που ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι κι έφεραν την ευθύνη, ήταν παρόντες. Ασχέτως, αν δεν έπειθε τους παρευρισκομένους με το λόγο του. Αλίμονο κι αν αυτές ήταν εξηγήσεις… Τώρα, το λόγο που δεν τοποθετήθηκαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι τον αφήνω στην κρίση σας!

Επί του προσωπικού, παρότι υπήρχαν αρκετά άγρια βλέμματα στραμμένα πάνω μου διαμορφώνοντας ένα επιθετικό κλίμα προς το πρόσωπό μου, η επανασύνδεση με όλους τους παλιούς γνωστούς δεν με έκανε να σκεφτώ ούτε για λεπτό να εγκαταλείψω την αίθουσα. Δεν ξέρω που οφειλόταν αυτό το επιδεικτικό «κάρφωμα» κι αν ο σκοπός του ήταν να απαλλαχτούν από την παρουσία μου. Πραγματικά, λυπάμαι για το κλίμα που επικρατεί πλέον εντός κι εκτός του Δημαρχείου της πόλης μας και πιο πολύ εάν η παραπάνω τακτική εφαρμόζεται κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να παρίσταται, αν όχι να συμμετάσχει, σε ένα συμβούλιο.

Δυστυχώς, για εμάς αυτές οι συμπεριφορές μόνο «Πρώτους» δεν μας κάνουν.

Το κλίμα διχασμού, εκφοβισμού και κακίας που εξαπολύουν φανατικοί οπαδοί, άλλοτε μουγκοί κι άλλοτε θορυβώδεις, δεν διανοούταν κατά τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης.

Δυστυχώς, για εσάς θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε παρόμοιες μεθόδους, οι οποίες όχι μόνο μας μειώνουν αλλά δεν μας αξίζουν.

Συγχαρητήρια που μας υπενθυμίζετε συνεχώς ότι υποκρίνεστε κι ότι ψεύδεστε δημοσίως!

Χριστιάνα Κρεββατά