ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ στοιχεία αποπλανήσεων από παιδόφιλους

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ στοιχεία αποπλανήσεων από παιδόφιλους

Συγκλονιστικά στοιχεία για κρούσματα αποπλανήσεων από παιδόφιλους, έδωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, παρουσία του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου και του Υφυπουργού, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο Διαδίκτυο.Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σφακιανάκης: 

– Υπάρχουν 10 περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω του παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες» και τα βρήκαν οι γονείς τους να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες.

– Την περίοδο 2011-2014, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε κατηγορούμενα 1.028 άτομα, εκ των οποίων τα 271 για παιδική πορνογραφία.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοκτονίες, μέσα σε οκτώ χρόνια απετράπησαν 1.060 αυτοκτονίες, ενώ 36 άτομα νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείων.

«Ήμουν στη Νέα Υόρκη και μου λένε κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ τη Μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο “παραπέντε”. Γι’ αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης.

Ο κ. Λοβέρδος με τη σειρά του, εστίασε στα γραφειοκρατικά προβλήματα, αναφέροντας, ότι μία καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένα μαθητή της 6ης Δημοτικού, στα Χανιά, διορίσθηκε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο, καθώς ο φάκελος γράφει μόνο «ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά».

πηγή: Εpoli.gr