Εξαρθρώθηκε ομάδα που έκλεβε γυναίκες στον περίβολο του Ναού της Αγίας Βαρβάρας

Τέλος στη δράση τετραμελούς ομάδας συμπολιτών μας έβαλε η Ελληνική Αστυνομία, τα μέλη της οποίας έστηναν καρτέρι σε ηλικιωμένες κυρίως γυναίκες δίπλα από το πορτάκι που οδηγεί στον περίβολο του Ι. Ναού της Αγίας Βαρβάρας και βρίσκεται επί της οδού Παπαφλέσσα.

Μόλις τα θύματα πλησίαζαν την πόρτα, ένας εκ των μελών που έπαιζε το ρόλο του τσιλιαδόρου ειδοποιούσε τους συνεργούς του.

Μόλις το θύμα πέρναγε από το πορτάκι το ξάφνιαζαν και του αποσπούσαν ότι είχε μαζί του, από σκουλαρίκια, χρυσούς σταυρούς και τα πορτοφόλια τους.

Είχε καταντήσει αφόρητη η κατάσταση και ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα σχετικά.

Σε ενέδρα που έστησαν οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από την ομάδα και να απαλλάξουν το συγκεκριμένο σημείο από τη δράση τους.

Ο Ιερατικός προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, μιλώντας σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων ανέφερε πως είχε αναγκαστεί να κάνει περιπολίες εντός του χώρου που βρίσκεται ο Ι. Ν. της Αγίας Βαρβάρας, προκειμένου να προστατέψει τις γυναίκες που εισέρχονταν στο χώρο από αυτήν την πόρτα και παράλληλα να αποτρέψει τα άτομα που έστηναν “καρτέρι”.