Ανοίγει το Νοσοκομείο της πόλης μας, για περιστατικά του κορωνοϊού

Το υπουργείο υγείας μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού στην χώρα μας, πήρε την απόφαση να ανοίξει άρον – άρον το νοσοκομείο της πόλης μας, για τα περιστατικά που θα εμφανιστούν, σύμφωνα με πληροφορίες μας.

Προγραμματίζεται να πάρει προσωπικό από το Κρατικό Νίκαιας, με το οποίο είναι υπό την ίδια διοίκηση, ενώ είναι πιθανόν στο να συνδράμουν και άλλα νοσοκομεία. Μάλιστα για τον λόγο αυτό ακυρώθηκε η  κοπή της πίτας στο Κρατικό της Νίκαιας, καθώς γίνονται οι προετοιμασίες για την μετακίνηση του προσωπικού.

Στο Νομαρχιακό νοσοκομείο της πόλης μας έχουν κλείσει οι περισσότερες κλινικές εδώ και καιρό, ενώ δουλεύουν τα εξωτερικά ιατρεία, με τους περισσότερους εργαζόμενους να έχουν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Προβλέπεται να ανοίξουν περίπου 50 κλίνες στο νοσοκομείο  για την νοσηλεία των ατόμων που θα πάσχουν από τον κορωνοϊό.

Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο θα ενισχυθεί με  γιατρούς και  νοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία που ανήκουν στην Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου (2η ΔΥΠΕ).

Πιθανόν η χρησιμοποίηση του Νοσοκομείου της πόλης μας για υποδοχή ασθενών με κρούσματα του κορονωϊού να είναι σε γνώση της Δημοτικής Αρχής, η οποία διέθεσε συνεργεία του Δήμου για την καθαριότητα και απολύμανση χώρων του Νοσοκομείου.

Δεν γνωρίζουμε πάντως εάν ο εργαζόμενος του Δήμου που έκανε την απολύμανση στο Νοσοκομείο, έπρεπε να φοράει για την ασφάλεια του μάσκα…

(φωτό από εφημερίδα “δικαιοσύνη”)