Αθώος ο Γιώργος Καπλάνης και εργαζόμενη του Δήμου, από Καταγγελίες Βασιλάκου, Φέγγη, Σωτηρόπουλου

 

Με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Προέδρου του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κηρύχτηκαν πανηγυρικά  αθώοι ο π. Δήμαρχος κ. Καπλάνης και εργαζομένη του Δήμου, την  Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, οι οποίοι κλήθηκαν μετά από καταγγελία των κ.κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου, Αλεξάνδρας Φέγγη και Βασιλάκου Θεόδωρου, να δικαστούν, επειδή σύμφωνα με τους παραπάνω τρεις, ο π. Δήμαρχος της έδινε παράνομα, επίδομα ευθύνης 100 ευρω!!!, ζημιώνοντας το Δήμο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε πως νομίμως η εργαζόμενη εισέπραττε το επίδομα και πως η καταγγελία των τριών ήταν αίολη και αστήριχτη.

Ο Δικηγόρος της εργαζόμενης, κατήγγειλε μάλιστα κατά την συζήτηση της υπόθεσης, πως ο Δήμος δεν της χορήγησε έγγραφα τα οποία εζήτησε, που αποδείκνυαν  το νόμιμο της είσπραξης του επιδόματος για να τα επιδείξει στο Δικαστήριο.

Η κ. Φέγγη μάλιστα, όπως μας πληροφόρησαν, δήλωσε πως δεν γνώριζε την εργαζομένη που κατήγγειλε!!!

Επίσης τόσο ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος, όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασιλάκος δεν έπεισαν με τις καταθέσεις τους.

Ο π. Δήμαρχος κ. Καπλάνης δήλωσε μετά την αθωωτική απόφαση πως “Μια σκευωρία κατέπεσε. Ορισμένοι πρέπει να ντρέπονται, αλλά να πάρουν και το μάθημά τους”.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ

Το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο με ανακοίνωσή του πριν την εκδίκαση της υπόθεσης είχε κάνει γνωστή τη συμπαράστασή του στην εργαζόμενη του Δήμου μας.