Ποιός είσθε εσείς κ. Βαμβακόπουλε;;; (γράφει ο κ. Μανούσος Πανόπουλος)

Διάβασα μία ανάρτηση του κ. Μανούσου Πανόπουλου που με αφορά και δεν σας κρύβω πως συγκινήθηκα, όταν ολοκλήρωσα την ανάγνωσή της.

Παρ΄ ότι ο τίτλος με ξάφνιασε, το κείμενο ήταν από τα ελάχιστα εύσημα που έχω λάβει στην πορεία μου στα κοινά της πόλης μας, εδώ και σαράντα και πλέον χρόνια, παρ΄ότι δεν τα επιζητώ και είναι γνωστό αυτό στους πάντες.

Για να γίνει κατανοητό στο που αναφέρεται ο κ. Μανούσος Πανόπουλος, οφείλω να εξηγήσω:

Εχθές Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια  της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, του θέματος  της προσαγωγής των έξι ανήλικων μαθητών της πόλης μας στο Αστυνομικό Τμήμα στις 12 Φεβρουαρίου, ο κ. Δήμαρχος έδειξε ενοχλημένος επειδή  κάλεσα τον Αντιδήμαρχο κ. Πουλάκη και τον ενημέρωσα για το γεγονός ότι έξι παιδιά εκρατούντο στην Αστυνομία και του ζήτησα να έρθει στο Τμήμα.

Μάλιστα εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Μίχος για τη δράση μου, σαν ενεργός πολίτης που είμαι, τρεις φορές αναρωτήθηκε φωναχτά; “Γιατί τον Βαμβακόπουλο” “Τι δουλειά είχε ο Βαμβακόπουλος να πάρει τηλέφωνο τον κ. Πουλάκη”.

Ο κ. Μανούσος λοιπόν με αφορμή αυτά τα ερωτήματα του κ. Μίχου, ανάρτησε το παρακάτω κείμενο και τον ευχαριστώ θερμά.

“ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΘΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΕ;

Με ποιο δικαίωμα σηκώνετε το τηλέφωνο για να ενημερώσετε την δημοτική αρχή πως συνελήφθησαν ανήλικα παιδιά από την αστυνομία και μεταφέρθηκαν στο τμήμα?

Εσείς απλά είστε απλός δημότης, είστε απλώς ένας δημοσιογράφος της παλαιότερης εφημερίδας της πόλης μας.

Απλώς έχετε υπηρετήσει την πόλη και σαν δημοτικός σύμβουλος, άσε που ήσουν και πρόεδρος σε παιδικό σταθμό.

Μην ξεχάσω πως είστε υπεύθυνος και πρωτεργάτης για την ίδρυση του αθλητικού συλλόγου ΝΕΦΟ Νικηφόρος.

Τι δουλειά έχεις εσύ στα κοινά;

Εδώ ο ίδιος ο δήμαρχος είπε εχθές στο δημοτικό συμβούλιο ότι πήρε τηλέφωνο τον διοικητή του Α/Τ ο οποίος τον ενημέρωσε πως πρόκειται για ανήλικα και δεν πήγε να επιληφθεί του θέματος, ενώ ήταν δίπλα στην οδό Δούσμανη.

Εσύ τι δουλειά έχεις;

Έτσι είναι κύριε Βαμβακόπουλε…

Μανούσος Πανόπουλος”