Έντονη συζήτηση του θέματος της προσαγωγής έξι ανήλικων μαθητών στο Α.Τ. της πόλης μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου πριν από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, συζητήθηκε εκτάκτως, μετά από αίτημα της Ένωσης Γονέων του Δήμου μας, το θέμα της προσαγωγής έξι ανηλίκων μαθητών στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας, σε μια κατάμεστη από γονείς και συμπολίτες μας αίθουσα, προθάλαμο και εξώστη του χώρου συνεδρίασης.

Μετά τρίωρη περίπου συζήτηση άλλοτε ήρεμη, άλλοτε έντονη συμπερασματικά καταγράφουμε, τα παρακάτω:

Σε μία απέλπιδα και ανεπιτυχή προσπάθεια να πείσει, για την ορθότητα των κινήσεων της Δημοτικής Αρχής, κατέληξε ο απολογητικός λόγος του Δημάρχου κ. Μίχου, προς τους παρευρισκόμενους, σχετικά με τα όσα διαδραματίσθηκαν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την Αστυνομία, του Αντιδημάρχου κ. Πουλάκη, ότι κάποιοι έκαναν ζημιές στην υπό κατασκευή πλατεία της ΖΑΝΑΕ, φωνασκώντας και την προσαγωγή έξι ανηλίκων μαθητών της πόλης μας στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας, επειδή όπως τελικά αποδείχτηκε, ένας μαθητής έγραψε το όνομα ενός συγκροτήματος με μαρκαδόρο σε ένα παιχνίδι της παιδικής χαράς.

Ο κ. Μίχος υπερασπίστηκε τον κ. Αντιδήμαρχο στα όσα έπραξε, σε συμφωνία με τον ίδιο όπως παραδέχτηκε, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στον δεύτερο.

Μάλιστα η Δημοτική Αρχή, δια στόματος της κ. Φέγγη, προκειμένου να εμφανιστεί ως η μόνη μη υπεύθυνη για τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ, έριξε ευθύνες στο Αστυνομικό τμήμα, για εκείνα τα γεγονότα και πως εξελίχθηκαν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Καζαντζής εξιστόρησε τα όσα συνέβησαν περιγραφικά, την πολύωρη και αναίτια προσαγωγή των ανηλίκων μαθητών και την παντελή απουσία της Δημοτικής Αρχής στο Αστυνομικό Τμήμα, όταν πληροφορήθηκε το τι συνέβαινε. Την ταλαιπωρία των μαθητών και τη μη ενημέρωση των γονιών που είχαν προσαχθεί.

Επίσης ζήτησε η Δημοτική Αρχή να απολογηθεί, για την καταγγελία που έκανε για την στάση της και να καταδικαστεί ο τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεση το Αστυνομικό Τμήμα. 

Τον λόγο έλαβαν εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι όλοι κινήθηκαν στο σκεπτικό της Ένωσης, ζητώντας παράλληλα να πάψει η όποια διαδικασία έχει κινηθεί κατά του μαθητή.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασιλάκος ζήτησε από τον κ. Πουλάκη να ζητήσει συγγνώμη και από τον Δήμαρχο κ. Μίχο να τον αντικαταστήσει από το πόστο που του έχει δώσει.

Σημειώνουμε πως ο κ. Πουλάκης καθ΄όλην τη διάρκεια  της συνεδρίασης δεν ζήτησε το λόγο ούτε πήρε θέση επί των όσων ακούστηκαν.

Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που μίλησαν (Καπλάνης, Πετράκου, Μπαντούνα, Γονή, Καρανάσιου, Σαββίδης, Φράγκου), καταδίκασαν τις ζημιές στη Δημόσια περιουσία, αλλά και τον χειρισμό που έγινε από πλευράς Διοίκησης του Δήμου, υποστηρίζοντας πως σε τέτοιες περιπτώσεις οι ανήλικοι μαθητές πρέπει να αντιμετωπίζονται με παιδαγωγικό τρόπο και όχι με προσαγωγές και συλλήψεις.

Ο Γραμματέας της Ένωσης Γονέων κ. Λάζαρος Κονταξής πάντως έβαλε τα πράγματα στη θέση του σε μία εκρηκτική ολιγόλεπτη ομιλία του για τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ και όσα συμβαίνουν στην πόλη μας και υπάρχει παντελής αδιαφορία και ανικανότητα του Δήμου να τα αντιμετωπίσει.

“Τα ναρκωτικά μας πνίγουν, η παραβατικότητα έχει εκτοξευθεί στα ύψη, οι διαρρήξεις, οι κλοπές, οι επιθέσεις καθημερινό φαινόμενο, η βία και ληστείες συχνές και εξαντλήθηκε η αυστηρότητα σε έξι ανήλικους μαθητές.

Προσπαθούμε οι γονείς, οι εθελοντές γονείς μέσα από τους Συλλόγους να προσφέρουμε στα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον, αλλά είμαστε μόνοι μας.

Λυπάμαι που ένα ζήτημα  θα είχε λήξει με μία συγγνώμη από τον κ. Αντιδήμαρχο μας ταλαιπωρεί δυόμιση ώρες τώρα” κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος υπήρξαν διακοπές και διαφωνίες και με τη Δημοτική Αρχή να προσπαθεί να δικαιολογηθεί αλλά να μη πείθει.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ψήφιση του παρακάτω, το οποίο βασίζεται στην ανακοίνωση της “Αγωνιστικής Κίνησης Γονέων”, την οποία διάβασε το μέλος της Ένωσης κ. Καπελέρη :