Γιάννης Τσούνης: “Μια μονομερής απόφαση της Διοίκησης θα πυροδοτήσει συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις”

Σήμερα βράδυ, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 8, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, με διάφορα θέματα.

Ένα από αυτά αφορά πρόταση της Δημοτικής Αρχής δύο Παιδικοί Σταθμοί να επιστρέψουν από το Δήμο στη ΔΗΚΕΑΒ, πράγμα που έχει αναστατώσει τους εργαζόμενους σε αυτούς, διότι τυχόν πραγματοποίηση μιας τέτοιας εκδοχής θα σημάνει για αυτούς επιστροφή στην αβεβαιότητα, όπως συνέβαινε, πριν μετακομίσουν πέρσι στο Δήμο.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ είναι επίσης αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με τον Γιάννη Τσούνη, Αναπληρωτή Γραμματέα της, να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης.

Σε αποκλειστική δήλωση του στην εφημερίδα μας ο κ. Τσούνης, ο οποίος θα είναι παρόν στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με άλλα μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ξεκαθαρίζει και στέλνει το μήνυμά του: “Μια μονομερής απόφαση της Διοίκησης θα πυροδοτήσει και θα κλιμακώσει το επόμενο χρονικό διάστημα συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις που δεν ωφελούν κανένα”.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΥΝΗ

“Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ο Δήμαρχος θέτει θέμα ανάκλησης ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία οι 2 παιδικοί σταθμοί της Δημοτικής Επιχείρησης μεταφέρθηκαν στον Δήμο.

Σήμερα το σύνολο των 4 Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου λειτουργούν υπό ενιαία λειτουργική δομή και οργάνωση. Με θετικά αποτελέσματα τόσο για τα φιλοξενούμενα παιδιά του Δήμου όσο και για τους εργαζόμενους που πλέον πληρώνονται στην ώρα τους. Τα προβλήματα ετών σήμερα έχουν εκλείψει!!!

Για ακόμη μία φορά χωρίς διάλογο, χωρίς συνεννόηση με τους εργαζόμενους και με «τιμωρητική» μόνο διάθεση, προκαλείται τεράστια αναστάτωση στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς με τη πρόθεση του Δημάρχου να επιστρέψουν οι 2 Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στην Δημοτική Επιχείρηση και οι εργαζόμενοι στην απληρωσιά και στην ανασφάλεια.

Στον ευαίσθητο χώρο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών οπού φιλοξενούνται τα παιδιά των δημοτών πρέπει να επανέλθει η ηρεμία. Και για να επιτευχθεί αυτό κύρια ευθύνη έχει ο Δήμαρχος. Εμείς ως εργαζόμενοι θα κάνουμε το παν προκειμένου αυτό να επιτευχθεί. Όχι όμως σε βάρος της δουλειάς μας και της αξιοπρέπειάς μας. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο αλλά δυστυχώς οι πόρτες είναι ερμητικά κλειστές.

Μια μονομερής απόφαση της Διοίκησης θα πυροδοτήσει και θα κλιμακώσει το επόμενο χρονικό διάστημα συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις που δεν ωφελούν κανένα.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ζητούν ίδιες συνθήκες και όρους εργασίας με όλους τους εργαζόμενους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς όλης της χώρας. Τίποτε περισσότερο.

Δεν θα αποδεχθούμε όμως και τίποτα λιγότερο!!!”